Как да съхранявате правилно дрехи и обувките си?

За да може дълго време да се радвате на вещите си трябва да се грижите добре за тях. Има някои страхотни трикове, които ще ви помогнат дрехите и обувките ви да са в перфектно състояние. В днешната статия ще ви дадем няколко идеи, които ще са ви от ползва, за да запазите живота на вещите си за по-дълго време.

Как да съхранявате обувките си?

Страхотно е да получавате комплимент всеки път, когато обуете обувките си. Затова се опитайте да ги поддържате идеално чисти. За да се случи това е важно след всяко носене да почиствате обувките си старателно. Започнете с платформата, която е от особено значение за вида им, след това се насочете към самата основна материя. Ако все пак виждате, че обувките вече са за изхвърляне се заемете със закупуване на нови от: https://www.sisi-bg.com/shoes/damski-obuvki/vsichki

Когато почиствате обувките си е моментът да ги разгледате добре и да прецените дали нямат нужда от обущар. Тук е добре да видите, дали не са надраскани, или твърде изтъркани. Ако имате такива обувки съберете няколко чифта и ги занесете при специалист. Когато се грижите за обувките си ще удължите живота им и ще успеете да ги направите по-устойчиви на времето.

Относно съхранението, винаги дръжте обувките си на проветриво място. Онези, които не използвате толкова често винаги дръжте в кутия и дори торбичка за прах. По този начин ще се радвате на идеалното им качество.

Как да съхранявате дрехите си?

Дрехите за вещите, които носим всеки ден и е ясно, че те няма как да не се захабяват. Ако все пак искате да ги запазите за по-дълго време е важно ги поддържате добре.

Всички палта, които сте носили през зимата е добре да почиствате химически, ако самото горнище позволява. Ако пък на етикета пише, че може да се почиства в битова пералня не забравяйте да погледнете спецификите на прането. Ако изберете химическо почистване ще получите дрехата си в предпазен найлон и ще можете да го съхранявате до следващата година. Друг вариант за съхранение е да вакуумирате палтата и якетата си, за да сте сигурни, че няма да се замърсят и ще са готови за носене, когато потрябват.

Не забравяйте, че всички палта и якета, които имат естествен косъм не трябва да се вакуумират, защото ще нарушите целостта му.

При съхранението на сезонни дрехи е важно да отделите онези, които са за вакуумиране и онези, които може да съхранявате в контейнери. Вакуумирането е прекрасен метод, който ще ви спести много място и ще успеете да ги предпазите от всички външни фактори. Единственото лошо е, че често дрехите са намачкани след като ги извадите от плика.

Ако изберете да ги съхранявате в контейнери може да ги сгънете прилежно и да сте сигурни, че ще и извадите в перфектно състояние. Ако имате място под леглото го използвайте именно за прибиране на тези кутии.

Винаги, преди да приберете дрехите си, ги изперете, за да сте сигурни, че няма да разпространяват неприятна миризма. Също така ги разгледайте за някакви дефекти и ако се налага дайте някои на шивачка, а други на химическо боядисване.

Колкото повече се грижите за своите вещи, те толкова повече време ще ви служат. Изберете най-правилния начин за почистване на вашите дрехи и обувки, както и на тяхното съхранение. Започнете да обръщате внимание на детайлите и сами ще се обедите, колко добре ще изглеждате и колко дълго време ще се радвате на дрехите в гардероба и шкафа с обувки.

Последно
Не пропускай