Как да разберете дали русата коса ви отива или не

Промяната на имиджа не винаги отговаря на очакванията ни. Огромен брой жени мечтаят за руса коса. Но след като са се решили на тази радикална промяна, изведнъж се сблъскват с един неприятен факт – че русото изобщо не им отива. За да избегнете подобно разочарование, ето някои ключови точки, които трябва да имате предвид, ако планирате да експериментирате с цвета на косата си.

Какъв е вашият естествен цвят на косата?

Факт е, че на жените с естествен кестеняв цвят на косата и още повече брюнетките, руса коса в повечето случаи не им подхожда.

Какъв е вашият тен?

Това е друг важен момент, който трябва да се има предвид при избора на нюанс на косата. Важно е да запомните, че русото по принцип не подхожда на жени с тъмна или маслинена кожа. Собствениците на светла кожа пък трябва да вземат предвид подтона. Студеният подтон предполага, че ще ви отива същия студен нюанс и на косата. Същите препоръки могат да бъдат дадени на дами с неутрален нюанс на светлата кожа. Ако подтонът ви е топъл, помислете за пшеничен блонд или праскова.

Какъв е вашият цвят на очите?

Когато сте се справили с естествените нюанси на косата и кожата, можете да продължите да изучавате очите, защото дори и предишните характеристики да са се оказали благосклонни към експеримента с руса коса, пак можете да останете разочаровани, ако цветът на очите не се слее хармонично с нюанса на косата. Вероятно повечето от вас знаят, че всички светли нюанси на очите се съчетават добре с руса коса, но пак има едно условие – колкото по-богат е цветът на очите, толкова по-тъмна трябва да бъде косата. Така че, за тъмнозелени очи, светъл кестенов нюанс или богат шоколад е много по-подходящ. Кафявите и лешникови очи по принцип се комбинират добре с руса, но в този случай трябва да дадете предпочитание на топлите нюанси, съветват стилистите.

Последно
Не пропускай