Как да преодолеете старата любов

След поредица от компромиси, договори и празни обещания чашата преля и връзката се скъса. Дойде момента, в който казахте сбогом на вашата половинка. Как да преодолеете раздялата, когато любовните пламъци все още не са угаснали?

Докато спомените са все още пресни по-добре да прекратите всякакъв контакт с него.

Натиснете бутона DELETE, за да го отстраните от групата на приятели във фейсбук и да изтриете името му от телефонния указател и скайпа. Забранете си излизанията с неговите приятели, защото по едни или друг начин ще станете част от неговия живот.

Контактите ще ги изтриете, вещите ще ги скриете, но процеса на преодоляване на старата любов изисква да осъзнаете, че е необходимо първо да направите някои промени. Ето кои са те:

Семейството

След раздялата споделете чувствата си със семейството. Те ще ви подкрепят, защото вие сте тяхното съкровище и най-ценно нещо на света. Честите семейни срещи ще ви помогнат по-лесно да преодолеете раздялата с партньора и да се чувствате обичани.

Приятелите

За съжаление когато бяхте лудо влюбени не сте имали толкова много време за събиране с приятелите си. Спомняте ли си колко пъти отказвахте важни срещи дори си позволявахте да пропуснете и рождените им дни с цел да прекарате повече време със своята половинка. Сега ще се наложи вие първи да се обадите за да ги поканите на среща и да възобновите старите приятелства.

Работата

Преди след работа тичахте към вкъщи, а сега е време да наблегнете да покажете на вашите работни качества и способности. Вземете участие в нов проект или предложете своята помощ на колегите. Колкото повече ангажименти имате, толкова по-добре ще се чувствате.

Хобитата

Със сигурност, когато бяхте със статус на „обвързани“ нямахте време за себе и вашите хобита. Бяхте забравили вашия талант за рисуване, писане, гримиране и колко добри спортисти сте. Време е да се поразровите във виртуалното пространство и да се запишете за участие в някой творчески конкурс или на уроци по любимия спорт. Може да пробвате и някой по-екстремен спорт като бънджи, езда или рафтинг. Така вместо да прекарвате свободното време в мисли за това къде е и какво прави вашия бивш приятел ще започнете пълноценно и здравословно ще се наслаждавате на живота.

Книгите

Книгите са извор на знание и колкото повече неща научавате, толкова по-силна личност ставате. Понякога може да се оприличите на някой герой от книгите и в бъдеще да извлечете поука какво да правите, и какво не. Книгите ви дават възможността да погледнете на нещата от друг ъгъл.

Свобода

Много важно е да осъзнаете какво означава свободата и колко прекрасно нещо е тя. Не трябва да давате отчети на никой къде сте, какво правите и кога ще се върнете. Запознанствата с нови хора, флирт и гадже за една нощ всичко и е позволено на една необвързана дама. Има една стара мъдрост „Това, което е ваше, само ще си дойде при вас и никой не може да ви го вземе“. Така, че няма смисъл да се затваряте в себе си и да живеете затворени в спомените.

Всичко зависи от вас колкото по-рано прекратите връзката, толкова по-малко болезнено ще бъде преодоляването и.

Последно
Не пропускай