Как да подредите дома си само за 8 минути, ако чакате гости

Ако сте много ограничени във времето, например гостите са буквално на прага ви, тогава, разбира се, не можем да говорим за общо почистване. По-скоро трябва да се опитате да създадете вид на чистота и ред и за да направите това бързо, трябва да имате ясен алгоритъм за действия.

За да почистите бързо апартамента,  трябва да се съсредоточите върху няколко зони: кухнята, всекидневната и банята.

Запалете ароматизирани свещи

Може би този съвет ще ви се стори странен, защото приятната миризма няма да добави чистота и ред, но наистина работи, защото ако къщата мирише добре, тя изглежда уютна и създава впечатлението, че е подредена. Когато палите свещи, опитайте се да имате еднакъв аромат във всички стаи, за да избегнете смесването на различни миризми.

Почистете кухненските повърхности

Кухнята е едно от местата, където можете да поканите гостите си. И така, втората стъпка е да почистите кухненския плот и да се отървете от мръсните съдове. Може да нямате достатъчно време да измиете чиниите, но можете просто да поставите мръсните чинии в съдомиялната машина. Ако нямате, оставете ги в мивката, но ги изплакнете с препарат и вода, за да скриете мръсотията. Също така премахнете всички ненужни предмети, боклуци и уреди от плота.

Друго важно място е кухненската маса. Ще бъде неудобно, ако гостите забележат остатъци от храна или трохи по нея. Избършете масата с влажна кърпа и препарат. След това използвайте суха кърпа, за да го полирате. Можете да поставите ваза с цветя в центъра, дори и без цветя.

Премахнете боклука от хола

Всекидневната е една от най-използваните стаи в къщата, а следователно е и най-разхвърляна. Започнете с детските играчки и предмети за игра. Всичко ненужно може да се хвърли в чанта или кошница за пране и да се изнесе в стая, където гостите няма да влязат. Подредете дистанционното и книгите равномерно, изправете дивана, възглавниците и сгънете хубаво одеялата. След това бързо избършете праха по основните повърхности с влажна кърпа.

Подредете банята

Бързо избършете праха в банята. Сменете хавлиените кърпи с нови, тъй като вашите гости може да се нуждаят от тях.

Също така, те може да искат да използват тоалетната, ако ще останат за дълго време. Мръсната тоалетна ще остави лошо впечатление, така че нанесете върху тоалетната чиния почистващ препарат. Фокусирайте се върху видимите части. След това пуснете водата в тоалетната и избършете почистващия препарат от капака. Избършете огледалото и измийте мивката. Не забравяйте да почистите крановете със сапунена вода. Проверете за резервна ролка тоалетна хартия.

Последно
Не пропускай