Как да отслабнете бързо и по естествен път

Най-добрият начин да отслабнете е да го направите естествено. Бързата загуба на тегло, обаче, изисква стриктно регулиране на диетата и самоконтрол. Естествените начини за отслабване се фокусират основно върху умерена диета и замяна на висококалорични храни с по-здравословни храни с ниско съдържание на мазнини.

Как да отслабна естествено?

Увеличете приема на зеленчуци и плодове

Увеличаването на консумацията на зеленчуци и плодове не само ще попълни тялото с най-необходимите хранителни вещества, но и ще ви помогне да отслабнете бързо. Можете да преминете към цитрусови плодове, които са с високо съдържание на калории. Всъщност трябва да се храните с колкото се може повече зеленчуци и плодове, като същевременно намалите приема на мазни храни.

Намалете напитките

Получаваме много дневни калории от напитки, кафе и алкохол. Можете да преминете към по-естествени и по-здравословни опции като зелен чай и пресни плодови сокове. Зеленият чай съдържа антиоксиданти и е чудесен вариант за начало на деня. Освен това пийте повече вода, тъй като е известно, че водата ускорява процеса на отслабване и изхвърля токсините от тялото ви.

Избягвайте преработените храни

Една от основните причини за наднормено тегло е яденето на преработени храни. Особено младите хора все повече се идентифицират с любовта си към пицата и хамбургерите, които са с много високо съдържание на мазнини. Всъщност бързото хранене и преработените храни са основните причини за нарастването на затлъстяването сред малките деца. Загубата на тегло изисква стриктно саморегулиране, ако искате да видите бързи резултати. По този начин избягвайте преработените храни в обозримо бъдеще.

Яжте фибри

Знаете ли, че средностатистическият човек може да загуби около 4-5 килограма годишно, само като удвои приема на фибри? Богатите на фибри храни ще ви помогнат да се почувствате сити, повечето богати на фибри храни са с ниско съдържание на калории. Увеличете приема на фибри до 25 грама на ден за най-добри резултати.

Преминете към постни протеини

Постният протеин ще ви накара да се почувствате сити веднага и ще ви накара да се чувствате сити по-дълго. Освен това подпомага мускулната маса, която е важна за процеса на изгаряне на мазнини. Най-малко 20-30% от дневните ни калории трябва да идват от постни източници на протеини като извара, нискомаслено кисело мляко, обезмаслено мляко, яйчен белтък, риба, скариди, пиле без кожа, пуешко, телешко, леща, риба, боб и соеви продукти. Яденето на постни протеини също ви помага да преодолеете глада за захар.

Последно
Не пропускай