Как да определите автентичността на швейцарски нож Victorinox?

Дори и да сте напълно нов в ножовете или мулти инструментите, логото на швейцарските джобни ножчета Victorinox се разпознава незабавно. Във всеки втори магазин за сувенири има различни разновидности от тях и всеки мъж е имал такъв поне веднъж в живота си.

В света на ежедневните джобни инструменти нищо не е по-впечатляващо и исторически значимо от швейцарския нож. Джобният нож често се разглежда като инструмент за всяка задача, но всъщност има много разновидности, всяка от които е предназначена за конкретно действие.

Колкото по-голяма е компанията и колкото по-популярни са нейните продукти, толкова по-често се опитват да ги фалшифицират. В същото време някои производители не се колебаят да представят ножовете си за Victorinox, други просто имитират външно сходство, възползвайки се от незнанието на купувачите.

Освен това старите износени ножове се оценяват от колекционерите много по-високо от новите и са подходящи за подаръци. Ето защо, ако фалшификатът не се окаже много подобен на съвременните ножове, винаги можете да го състарите и да го предадете като някакъв рядък модел, произведен преди три десетилетия за специален повод.

И така, как да различите фалшивия от истинския швейцарски нож Victorinox? За съжаление, няма специален идентификационен знак, който да присъства на всички оригинални продукти на Victorinox. Но все още има определен алгоритъм за удостоверяване.

Така че, ако имате сгъваем нож в ръцете си, който твърди, че е нож Victorinox, но поражда съмнения относно неговата автентичност, проверете го по следния начин.

  1. Разгледайте знака на дръжката – Логото на Victorinox се състои от петоъгълен щит с нарисуван кръст. В най-често срещаната версия на изпълнението ръбовете на щита са бели, средата е червена, а на червен фон е нарисуван бял кръст. Но в някои модели бяха разрешени други цветови комбинации и на особено старите ножове това лого можеше да се изтрие с течение на времето.

В оригиналните Victorinox логото може да се прилага по няколко начина: най -често това е метална инкрустация в дръжката, по -рядко се нанася с боя. При модели с цветни дръжки цветът на щита може да не е червен, но същият като цвета на дръжката – черен, син и т.н.

  1. Проверете маркировките в основата на основното острие – Victorinox винаги маркира ножовете си с букви на острието. Ако няма надпис, то определено е фалшив. Ако има, погледнете качеството на изпълнение. Неточен печат с лошо четим текст най-вероятно също показва фалшификат. Моля, обърнете внимание: буквите обикновено присъстват от двете страни на острието, а текстът от едната страна обикновено се намира на два или три реда. Така че всички линии трябва да са видими и четливи, когато острието е отворено на 90 градуса.

Е, последният критерий за оценка на автентичността на нож за вас трябва да бъдат условията за покупката му. Ако вземете нож от магазина на официалния производител, тогава, разбира се, рискът от получаване на фалшификат се намалява до нула.

Последно
Не пропускай