Как да обикнете началото на работната седмица

Понеделникът е най-трудният, най-омразният и най-мъчителният ден в седмицата за повечето хора – което не е изненада предвид, че идва веднага след любимите почивни дни. За съжаление колкото и да не ви харесва ранното ставане след прекрасния уикенд няма как да прескочите първия ден от седмицата. Но може да промените своите чувства към този „омразен“ ден.

Ето няколко предложения как да го обикнете началото на работната седмица:

Използвайте почивните дни максимално

Колкото и да сте амбициозни и посветени на кариерата, отпуснете се и използвайте уикенда максимално. Посещавайте нови места, опитайте нови специалитети, организирайте семейни и социални тържества без повод.

Когато имате красиви спомени в главата от уикенда, ще се чувствате доволни от живота си, оставяйки на дъното негативните емоции, които се раждат от мисълта, че идва омразния понеделник.

Пригответе си привлекателна / нова модна комбинация

За да изглеждате красиво си пригответе модна комбинация, в която се чувствате комфортно, стилно и уверено през деня. Подгответе дрехите в неделя вечерта, за да пропуснете сутрешното чудене пред гардероба „Какво да облека днес?“.

Ако имате нова дреха, сложете я в понеделник и с нетърпение чакайте да видите какви ще бъдат реакциите на колежките.

Запазете час за фризьор или козметик в понеделник

Когато знаете, че в края на работния ден ви очаква процедура за разкрасяване, с голяма лекота ще се справите със задълженията. Друга положителна страна на понеделничното разкрасяване е, че няма толкова много раздвиженост в салоните за красота, така че със сигурност ще ви обърнат повече внимание.

Спрете да живеете за уикенда

Със сигурност сте прочели куп статуси като „Мразя понеделниците“, „Нямам търпение да дойде петък“, „Уикенд е“…

Този начин на мислене засилва негативните емоции. Да, истина е, че почивните дни са най-интересни, но никой не ви пречи да имате мини приключения и през работната седмица. Всичко зависи от вас и вашата нагласа.

Правите нещо полезно

Помислете за безработните и бъдете благодарни и щастливи, че имате работа. Помислете по следния начин: Докато вие мразите понеделника, мнозина мечтаят да имат работа и да бъдат на мястото ви.

Гледайте на понеделника като шанс за ново начало

Понеделниците са идеални дни за постигане на мечтите.

Имате нова идея или план как да подобрите нещо в работата си? Искате ли да започнете нова диета?

Понеделникът ви предлага възможността да започнете от начало, да отворите нова страница от живота си и да направите нещо, което отдавна желаете. Може да напишете цяла нова глава от живота си, започвайки в понеделник.

Последно
Не пропускай