Как да направите идеална очна линия

Перфектно подчертаните клепачи с очна линия са най-лесният начин за нанасяне на грим, добавяйки класа и правейки погледа по-изразителен.

Как да скицираме перфектна линия с очна линия? Започнете с избора на правилната козметика

Когато става въпрос за правене на линии на клепачите, важи същият принцип като за всяко друго умение- правилните инструменти са ключова отправна точка. Така че преди да започнете да се учите да използвате очна линия, изберете правилната козметика с дълготрайна формула, но в най-удобната за вас форма. Като за начало е най-добре да експериментирате с мека очна линия, а след това да преминете към очна линия, която изисква много повече прецизност.

Ако искате линията начертана върху клепача да изглежда добре и да подчертава красотата ви, трябва да я съобразите с формата на окото. Линията трябва да го подчертае, като съставлява хармоничното му продължение и перфектно „хармонизира“ с линията на долния клепач. Какво си струва да знаете? При спуснат клепач най-добре е линия, излизаща отвъд клепача към слепоочията – по-късата ще остане невидима под клепачната гънка.

Как да нарисувате перфектна линия с очна линия стъпка по стъпка?

Как да скицираме перфектна линия стъпка по стъпка с очна линия или пастел?

Намерете удобно място на масата (така че да можете да облегнете удобно лактите си на плота) и пригответе подходящо голямо огледало.

Подгответе клепача: нанесете основата и леко напудрете подвижната част на клепача с прозрачна пудра.

Започнете да нанасяте очна линия от 1/3 от дължината на клепача. Оттук с известно движение на ръката прокарайте линията към слепоочията – важно е да не го правите точно до миглите, а на около 2 мм над тях.

Подсилете линията, като този път вървите от външния към вътрешния ъгъл на окото, след което запълнете пространството между начертаната линия и линията на миглите с очната линия. Начертайте липсващия фрагмент от вътрешния ъгъл на окото до 1/3 от дължината на клепача – трябва да е фина, тънка, избледняваща линия.

Удължете линията на очната линия от външния ъгъл леко към слепоочията. Не забравяйте да изгладите долната част на линията, като започнете от края на линията на миглите във външния ъгъл на окото и насочете четката нагоре.

Ако е необходимо, отстранете неравностите или грешките с навлажнен памучен тампон за премахване на грим и повторете действието.

Накрая намажете миглите със спирала и сте готови!

Последно
Не пропускай