Как да изсветлим космите по лицето

Разбира се, това няма да ви отърве напълно от проблема, но в този случай те ще станат по-невидими на лицето ви.

Средства, с които можете много бързо и ефективно да изсветлите космите по лицето. Ето как можете да си ги приготвите сами.

Няколко метода за изсветляване на космите по лицето

С водороден прекис (3%)

Космите по лицето могат да бъдат изсветлени с водороден прекис (3%). С тази течност трябва много внимателно да забършете онези области на лицето, върху които има нежелано окосмяване. Оставете пероксида върху лицето си за пет минути и изплакнете. Тази процедура трябва да се прави всеки ден. Постепенно космите ще стават все по-светли, а също така и по-тънки. Рецептата има и няколко други разновидности.

С пяна за бръснене

За да бъде ефектът по-щадящ за кожата на лицето, пероксидът може да се смеси с пяна за бръснене. Намажете зоните, които искате, оставете да действа 20 минути и едва след това отмийте. Завършете процедурата с подхранващ крем.

С амоняк

Смесете 50 грама водороден прекис и половин чаена лъжичка амоняк. Разбъркайте ги в крем за бръснене и нанесете върху участъци от кожата с косми за десет минути.

Изсветляване на косми с хидроперитон разтвор

Вземете малко водороден прекис и амоняк и ги смесете с таблетка хидроперит, смлян на прах. Нанесете върху кожата за десет минути. След това можете да използвате подхранващ крем. Тази прозедура може да се извършва само веднъж седмично.

Изсветляване на косми с перхидролен мехлем

За да приготвите такъв мехлем у дома, се нуждаете от 2 грама перхидрол, 10 грама вазелин, 10 грама водороден прекис, една капка амоняк и малко шампоан. Нанесете сместа окосмяването. След като засъхне може да изплакнете с топла вода.

Изсветляване на косми с лимонов сок

Пресният лимонов сок може да се използва всеки ден. Намажете зоните и изчакайте 20 минути, преди да отмиете.

Всички тези средства могат да се ползват само ако не сте алергични към съответните компоненти или продукти, а също и ако кожата на лицето ви не е чувствителна и няма възпалителни процеси, акне или черни точки.

Въпреки това, преди да започнете да експериментирате с изброените методи, най-добре се консултирайте с козметик. С негова помощ ще изберете най-подходящия препарат или средство за ефективно изсветляване на космите по лицето.

Също така трябва да отбележим, че горните методи помагат само, ако окосмяването на лицето е под формата на лек пух. Ако космите са по-тъмни и груби, те няма да работят.

Последно
Не пропускай