Как да изправите косата си, без да използвате преса

Прекомерната употреба на преса, може да причини увреждане и сухота на косата. Междувременно можете да изправите косата си без силно нагряване. Има няколко начина за постигане на тази цел.

Мокро сресване

За да изправите косата си, например след душ, можете да я разресвате с гребен на всеки 5 минути, докато изсъхне. За да се опрости този процес, се препоръчва да се раздели косата на няколко части при разресване. За безопасно изправяне на косата по този начин се препоръчва да използвате балсам след употребата на шампоан. Без балсам твърде честото разресване може да увреди косата ви.

Увиване на косата около главата

За да изправите косата си, можете също да я увиете около главата си, докато е все още мокра. В това състояние косата трябва да се остави за една нощ. Разбира се, този метод е подходящ само за достатъчно дълги коси. За да фиксирате косата в този случай, може да изпозвате подходяща пяна за коса.

Ленти за коса

Можете също така да изправите къдрава коса с еластични ленти. В този случай трябва да действате така: разделете косата си на две части; закрепете всяка част по дължината с ластични ленти и си легнете. На сутринта косата ви ще бъде много по-изправена.

Кокосово масло и лимон

Можете също така да изправите косата си с помощта на всякакви домашни маски. Например, можете да смесите кокосово мляко и лимонов сок в купа. Поставете тази смес в хладилника и изчакайте, докато се сгъсти малко. След това маската трябва да се нанесе върху косата, да се постави шапка за душ, да се увие с кърпа и да се изчака 30 минути. След това косата трябва да се измие с шампоан и да се изсуши естествено.

Спрей с мляко

Косата се изправя ефективно с помощта на млечен спрей. За да приготвите този продукт, трябва да смесите мляко и вода в купа в съотношение 1:1. Напръскайте косата с получение спрей, докато я разресвате. След 30 минути измийте косата с любимия си шампоан.

Яйца и зехтин

Яйчният лек също е чудесен за изправяне на косата без преса. Смесете в купа 4 с.л. зехтин и 2 яйца. Нанесете продукта върху скалпа. Оставете маската да действа 30 минути и измийте с шампоан.

Маска с банан и мед

Можете да изправите косата си с помощта на бананово-медена маска. Намачкайте 1 банан на пюре. Към пюрето добавете малко мед, 2 с.л. зехтин и половин чаша кефир.

Всичко се разбърква добре. Нанесете маската върху косата си. Увийте главата си с кърпа. Оставете маската върху косата за половин час, след което я измийте с шампоан.

Последно
Не пропускай