Как да използвате микровълновата, така че да работи по-дълго

За да ви служи вярно микровълновата печка, е необходимо да се спазват някои правила.

На първо място е много важно оборудването да се поддържа чисто. Затова не забравяйте да използвате капака, когато готвите или претопляте храна.

Когато вътрешността на микровълновата се замърси, измийте я веднага. Остатъците от храна могат да абсорбират енергията на уредите, така че е по-вероятно печката да се повреди.

Избор на микровълнова фурна

Не забравяйте за наслоената, натрупана с течение на времето мръсотия. В микровълновата печка може да се образува незабележимо тънък филм. Появява се, дори и ако винаги покривате храната с капак и избърсвате петната своевременно. Колкото по-дълго не почиствате уреда си, толкова повече филмов слой ще се натрупва.

Също толкова важно е да измиете филтрите за мазнини. Ако това не бъде направено, фурната ще работи по-малко ефективно. А и рискът да се развали ще е по-голям, защото ще трябва да работи с повишена интензивност. Не забравяйте да потърсите информация как правилно да премахнете и почистите филтъра. Производителите обикновено обясняват това в инструкциите. Не всяка микровълнова печка е оборудвана с филтър.

Ако не разполагате с инструкции, е добре да знаете, че обикновено филтрите за мазнини се поставят на дъното на устройството. Свалянето им е достатъчно лесно, за да се справите. За да ги почистите, напълнете мивката с гореща вода и добавете няколко капки препарат за миене на съдове. След това поставете филтрите във водата и изчакайте, докато се накиснат. Така ще бъде лесно да премахнете мазнините. След това просто трябва да се изплакнат и върнат отново в микровълновата фурна.

Последно
Не пропускай