Как да изглеждате страхотно веднага след сън

За много хора ранното ставане е истинско предизвикателство, а първият поглед в огледалото винаги е изненада. Специалистите по красота споделиха съвети как да се отървете от основните сутрешни проблеми с косата и лицето.

Основните сутрешни проблеми възникват с косата и лицето, така че трябва да им се обърне специално внимание.

Косата

Укротяваме палавите кичури

Неподредената или мръсна коса силно разваля външния вид и има много малко време за оформяне сутрин. По-добре е да станете 10 минути по-рано, да измиете косата си и да я изсушите със сешоар. Съветваме ви да използвате сешоар-четка, за да сушите и оформяте едновременно.

За тези, които изберат да спят по-дълго, е препоръчително да мият косата си вечер, като напълно я изсушат преди лягане.

Подготовка за сутринта от вечерта

Преди лягане сплетете косата си, като я отстраните от лицето си, тъй като през деня в нея се натрупват много замърсявания, които могат да се превърнат в причинител на възпаление по кожата. Не е нужно да се опитвате да направите красива прическа, основното е да си осигурите комфортен сън.

За да може косата ви да стои красиво сутрин и да няма щръкнали кичури, можете да използвате преса за коса. Не забравяйте да използвате стилизиращи продукти и изберете преса с керамично покритие, която минимизира увреждането на косата.

Лице

Успешният ден започва с добър сън

Тази точка може да звучи очевидно, но много хора забравят за нея. Сънят е важен аспект от живота, който влияе върху неговото качество. Липсата на сън провокира появата на синини под очите, уморен вид и повишава раздразнителността. Смята се, че нормалният сън трябва да бъде 6-8 часа.

Важно е не само количеството сън, но и неговото качество. За да избегнете сутрешно подуване на лицето, трябва да изберете правилната възглавница – може една висока или две малки, за да се осигури потокът от кръв и лимфа от главата.

Почистването е пътят към здрава кожа

Винаги премахвайте грима преди лягане, тъй като това може да причини акне. Гримът ще запуши порите за една нощ и ще направи кожата ви да изглежда уморена. Преди лягане почистете лицето си с мек почистващ препарат, след това използвайте пяна или гел и не забравяйте тоника. Събуждайки се, ще изглеждате свежи и естествени.

Кожата се нуждае от специални грижи през нощта

По време на сън кожата се почиства, мускулите на лицето са отпуснати, така че продуктите проникват по-лесно в по-дълбоките слоеве. Използвайте овлажняващи нощни кремове или маски, като обръщате специално внимание на зоните около очите.

Не използвайте дневен крем през нощта, тъй като повечето дневни кремове съдържат SPF за защита от увреждане от слънцето през деня. През нощта нищо не вреди на кожата, напротив, тя почива от излагане на слънце, нощният крем е по-подхранващ.

Също така, не пийте много вода през нощта, за да избегнете подуване на сутринта. Не забравяйте за количеството сън, необходимите грижи и почивка.

Последно
Не пропускай