Как да изберете фирма за изграждане на онлайн магазин?

За никого не е тайна, че все повече компании решават да се възползват от възможностите на интернет и да създадат свой собствен онлайн магазин. Това е едно начинание, което има потенциал да генерира значителни приходи, тъй като ви дава възможността да достигнете до много повече клиенти и дори да се разраснете, излизайки на нови пазари.

Всичко това звучи чудесно, но за да постигнете тези резултати, първо е необходимо да положите основите на своя онлайн магазин. Един добре структуриран, лесен на навигиране, функционален и добре изглеждащ сайт ще създаде доверие у потенциалните ви клиенти и ще ги стимулира да направят покупка.

Създаването на работещ и професионален онлайн магазин изисква да имате високи технически познания. Разбира се, ако не сте специалист в програмирането, то тогава имате нужда от доверен партньор, който да направи това за вас.

За съжаление, не са рядко случаите, когато собствениците на бизнеси попадат на некоректни изпълнители, които забавят проекта или дори не го започват, а само вземат парите. За да си спестите тези неприятности, в следващите редове ще ви дадем няколко полезни съвета как да изберете фирма, която да изработи вашия онлайн магазин. Ето ги и тях:

  1. Помислете точно какви изисквания имате за онлайн магазина

Преди изобщо да започнете търсенето на изпълнител, е добре да прецените как искате да изглежда сайтът и от какви функционалности имате нужда. Помислете за структурата, все пак има разлика дали ще продавате 5 продукта или 5000, например. Също така, важни детайли са какви методи за плащане ще предоставите на своите клиенти, дали сайтът да бъде с къстъм код, каква платформа ще използвате и т.н.

Не забравяйте да изясните какви са вашите очаквания относно срокове за изпълнение и да определите ориентировъчен бюджет.

  1. Проучете потенциални изпълнители

Едва след като сте уточнили какво точно търсите, идва ред да проучите различни компании, които предлагат услугата изработване на онлайн магазин. Начините да ги намерите, разбира се, е да потърсите онлайн, а също да попитате свои познати, които са използвали такива услуги, за препоръка.

Така на първо време ще съставите един вероятно дълъг списък, от който да отсеете най-добрите според вас кандидати. Как да го направите ефективно?

  1. Отсяване на кандидатите и искане на оферти

Ако имате много кандидати, безпредметно е да започнете комуникация с 20 компании едновременно. Това ще отнеме доста време и ще направи процеса по-труден. Вместо това съкратете списъка до максимум 5 компании.

За да отсеете кандидатите, първо разгледайте сайтовете им и потърсете дали имат портфолио. Със сигурност сериозните компании са намерили начин да представят на своите потенциални клиенти проектите, които са изпълнили.

Друг начин да отсеете кандидатите е като видите мнения и отзиви на техни клиенти. Потърсете не само в сайта, но и от други онлайн източници. Премахнете от списъка компаниите, които не са надеждни.

  1. Поискайте оферти

След като сте избрали финалистите, свържете се с тези компании и поискайте оферта. По всяка вероятност ще бъдете поканени на среща с представители на екипа, за да обсъдите първо детайлите. Попитайте всички неща, които ви интересуват. Не забравяйте да споменете очакваните срокове, да обсъдите договора, да попитате за такси, които се заплащат за допълнителни услуги, невключени в избрания от вас пакет и т.н. Не на последно място, попитайте дали предлагат и услуга за поддръжка на сайта, за да може да бъде той винаги актуален и без технически проблеми.

Това е чудесна възможност да се запознаете с хората, които ще бъдат отговорни за вашия онлайн магазин и да разберете дали комуникацията с тях е на ниво, дали говорите на един език и дали ще се сработите успешно.

  1. Сравнете и изберете

След като сте получили офертите идва ред да сравните и да направите избор. Обърнете внимание както на цената на услугата, така и на сроковете, екипа, допълнителни услуги, които компанията предлага и т.н.  Всички тези фактори са от значение, за да вземете едно добро и наистина аргументирано решение.

Ако и вие сте в търсене на доверен партньор, който да изработи вашия онлайн магазин, не пропускайте да разгледате услугата на Дигитална агенция SEOMAX: https://seomax.bg/services/e-commerce/.

Последно
Не пропускай