Как да изберем подходящ парфюм за пролетта

Подходящият парфюм ще ви помогне да завършите визията си, да ви развесели и да забравите за дългите зимни месеци.

Когато студът се оттегли и снегът се стопи, наистина се нуждаем от промени в живота си – да приберем зимните дрехи  и да ги заменим с деликатни, ефирни рокли, да си направим пролетен грим и  разбира се, да изберем нов парфюм, който ще ни подхожда перфектно през пролетта.

За да не се изгубите в изобилието парфюми, трябва предварително да решите какъв вид търсите.

През пролетта е особено важно ароматът да не е твърде натрапчив, задушаващ и обгръщащ. Такива композиции са добри за зимата – тогава ще затоплят като мек пуловер, но през първите топли месеци на годината изглеждат не на място. Обърнете внимание на парфюмите, които резонират със заобикалящата природа. Ярки нотки на зелена трева, капки, първи цветя ще допълнят женствената пролетна визия.

Флоралните парфюми се превърнаха в истинска тенденция през последните години. Парфюмеристите предлагат аромати на лале, ирис, жасмин, божур. Добри са, както поотделно, така и в уникален коктейл, който може да се смеси по ваш вкус. Леките флорални аранжировки не притесняват и не причиняват главоболие, могат да се носят както в офиса, така и на среща – където и да отидете, навсякъде ще се създаде нежна, романтична атмосфера.

Друг добър вариант за пролетен парфюм са зелените аромати. Те винаги се открояват в линиите на популярните марки, защото уханието им е супер свежо. Парфюмите с ярка „зелена“ нотка могат да ви напомнят за окосена трева, листо, смачкано между пръстите ви,  уханието на диви цветя след дъжд. В такива аромати няма кокетство, но те дават усещане за чистота и лекота. Основното е, че парфюмът трябва да звучи естествено, а не да съдържа химически нотки – в противен случай има риск бързо да стане обсебващ.

Изпробвайки нова композиция, затворете очи и се вслушайте в усещанията: струва ли ви се, че около вас има поле, че вървите през дъждовна гора? Ако е така, ароматът „звучи“ естествено.

Водните парфюми, които се появиха преди няколко години, са особено актуални през пролетта: в тези композиции ясно се усещат нотки на озон, морски бриз или воднисти плодове – пъпеш, диня, грозде. Тези аромати са освежаващи, звучат страхотно през първата половина на деня, придават бодрост, помагат да се събудите и предизвикват мисли за предстоящата ваканция на брега на морето.

Как да носим парфюм през пролетта

С настъпването на топлите дни прекарваме повече време на чист въздух, така че ароматите от кожата се изпаряват по-бързо. Освен това постоянното движение от топло към хладно не позволява на композицията да се разгърне, както е предвидено.

За да удължите трайността на тоалетната вода, откажете се от обичайното нанасяне на парфюм върху китката, зад ухото и деколтето. Вместо това създайте лека следа, която ще разкрие обема на аромата: напръскайте линията на косата на шията, още веднъж върху югуларната кухина и след това преместете бутилката малко по-далеч и създайте облак от парфюм върху косата.

Този метод ще помогне на ароматите да се отварят постепенно, да се съединяват нежно с кожата, без да предизвикват дразнене у другите. Малко преди да излезете навън, можете да нанесете парфюма върху яката или шала – така ще запазите аромата много по-дълго.

Последно
Не пропускай