Как да изберем най-добрия смесител

Когато ви предстои оборудване на кухнята или банята, със сигурност ще настъпи мигът, в който трябва да откриете подходяща батерия за вода. Модерните смесители се отличават с красив дизайн, високо качество на изработка и разнообразни функции, които правят ежедневието по-приятно. Едва ли може да си представите интериора на дома без наличието на тази толкова ключова и незаменима част.

Когато избирате батерия, трябва да решите дали да бъде с една или с две ръкохватки. Първите започнаха да се налагат, тъй като са изключително удобни. С много малко движения достигате предпочитаната от вас температура на водата. Двуръкохватковите могат да бъдат с кранче, лост или бутони. За да изберете подходящ смесител, е добре да се ръководите както естетичните си предпочитания, така и с определени практически насоки.

Как да изберем най-подходящия смесител

В днешно време потребителите искат удобство и красив дизайн, когато търсят нови елементи от обзавеждането. Преди имаше много ограничен избор и съответно почти всички семейства притежаваха еднотипни варианти. В момента може да намерите качествени модели с нестандартен дизайн и множество предимства. Онлайн магазин Ramois.com ви дава няколко ценни съвета, за това как да откриете най-добрия смесител:

  • по материала на изработка – ще намерите батерии, направени от керамика, хром, месинг или неръждаема стомана. От качеството на използвания материал зависи и цената на изделието. Препоръчваме ви моделите от месинг с хромирана повърхност, тъй като предлагат много добро съотношение между качество и цена;
  • практичност – моделът трябва да бъде удобен за използване и да може да се почиства безпроблемно. Обърнете внимание при монтиране, докъде достига чучурът. В идеалния случай той трябва да е до центъра на мивката. Ще откриете смесители с три височини – нисък, среден и висок. За да изберете правилния, предлагаме да се съобразите с размера на мивката и свободното пространство;
  • за баня или за кухня – батериите се различават в зависимост от зоната, в която ще се монтират. Когато търсите модел, се ориентирайте по това, какво е упоменато в характеристиките му за употреба;
  • красив дизайн – освен функционален и сигурен, смесителят трябва да бъде и визуално издържан. Изработват се модели дори в нестандартни цветове. Съобразете избора си с цената, която сте склонни да платите и стилът на вашата баня или кухня.

Огромният избор и разнообразие ви дават несъмнено различни опции. Дали ще заложите на модерен едноръкохватков смесител или такъв в ретро дизайн, зависи от стила в жилището и личните ви предпочитания. Важно е артикулът да е сигурен, да работи безотказно и по възможност да спестява от потреблението на вода. Това може да стане чрез аериране, което е налично при някои от моделите. Щом батерията е инсталирана не забравяйте да полагате необходимите грижи, за да ви служи възможно най-дълго.

Какво е характерно за иновативните модели

Ако държите да сте в крак с новите технологии, поставете батерия за вода със сензор. По този начин ръцете ви ще бъдат свободни и няма да се налага да нагласяте кранчетата. Сензорът улавя движението и водата потича. Дизайнът им е изключително елегантен и иновативен. Подходящи са за кухни и бани в съвременен и минималистичен дизайн.

Тези интересни модели се използват много често в обществените сгради и хотелите. Тенденцията е насочена към това да бъдат наложени и в частните домове. От гледна точка на хигиената сензорните смесители са перфектното решение, тъй като често в кухненската зона сте с изцапани ръце и след докосване на кранчетата, трябва всичко да се почиства старателно, а тук това е избегнато.

Последно
Не пропускай