Как да изберем детегледачка

Когато дойде време да интервюирате потенциалната детегледачка, стесняването на списъка с кандидатите за намирането на най-подходящия за вашето семейство човек е сериозна задача, към която трябва да подходите с повишено внимание. След като сте определили основните квалификации, помислете за евентуалните допълнителни задължения, които очаквате бавачката да изпълнява и имайте предвид следните няколко съвета:

1) Прегледайте внимателно референциите

Проверка на референциите от предишни „работодатели“ са задължителни по време на процеса на наемане на детегледачка, но при определяне на най-добрите варианти за бавачка, помислете за разговорите със семействата, които тя е посочила като референции.

Дали семействата, за които се грижи детегледачката в миналото, са подобни на семейството ви?

Децата дали са на една и съща възраст?

Имала ли е задължения и отговорности подобни на това, което искате да има при вас (чистене, готвенена вечеря , домашна помощ)?

Както при всяка друга работа, предишния опит е от ключово значение, така че ако бъдещата ви детегледачка има опит с отговорностите, подобни на това, което се очаква и във вашето семейство, това вероятно ще бъде лесен преход за всички – родители, деца и бавачка.

2) Прегледайте въпросите за интервюто

Прегледайте отново отговорите, които най-много ви харесват по въпросите, които са най-важни за вас и вашето семейство. Ние всички имаме стандартни въпроси за интервюиране (работно време, опит, възраст и т.н.), но всяко отделно семейство има свой собствен уникален набор от нужди, така че какви са вашите?

Наложително ли е децата ви да се водят и вземат отнякъде – училищни занимания, спорт, занимални?

Имате ли нужда от някой, който да приготви обяд/вечеря в отсъствието ви? Вижте как са отговаряли шортлистнатите кандидати.

Важно е детегледачката да се е представила добре на интервюто, но по-важно е как усещате, че ще се грижи за детето ви – ще бъде грижовен, любящ и разбиращ.

3) Оценете силните страни и трудностите пред децата

Ако знаете, че детето ви се нуждае от повече време за плуване, обсъдете с гледачката, че ще е задължително да бъде с него няколко дни в седмицата до басейна.

Ако детето ви има трудности при усвояването на някои предмети в училище, изборът на кандидат с академична подготовка (като учител през лятото или преподавател по професия) може да е идеалният вариант както за вас, вашето дете и детегледачка.

4) Направете „пробно“ гледане

Гледайте как кандидате за детегледачка общуват с децата ви. Добрата детегледачка няма да откаже подобен „тест“.

Харесвате ли стила ѝ?

Какво ще кажете за нейните преподавателски умения, подхода ѝ при игрите?

Чувствате ли се удобно с начина, по който тя дисциплинира?

Как се чувстват децата с кандидата?

В края на краищата, те са тези, които ще прекарват най-много време с нея, така че усещането на комуникацията между детето и детегледачката може да бъде от голяма полза при вземането на окончателно решение.

5) Доверете се на интуицията си

Може да има кандидат, който има забележителна история като детегледачка, фантастични референции и перфектни отговори за всичките ви въпроси за интервюто – но нещо просто да ви изглежда не наред. Дори и да не можете да си го обясните изцяло., просто се доверете на инстинктите си.

 

Последно
Не пропускай