Къде да почивате на море през юли 2022 г.? Отговорът тук

Юли е традиционен месец за почивка. По това време можете да си починете страхотно на море в чужбина или в България и да не се страхувате, че ще объркате нещо и ще попаднете на място, където няма да има Слънце или морето ще е студено. Ще ви кажем къде можете да летите в чужбина през юли, къде можете да намерите изгодна почивка и къде е най-добре да се отпуснете с деца през юли.

Тунис

Юли е отличен период за плажуване в Тунис. Времето по това време е сухо и горещо, а валежите са необичайно явление. Струва си да бъдете внимателни, тъй като въздухът се затопля до + 35 ° C. Не пренебрегвайте слънцезащитните средства и шапките. Да бъдеш на открито е доста комфортно, тъй като морският бриз често идва на помощ, но дългите екскурзии е най-добре да оставите за друг период. В допълнение към традиционната плажна почивка, Тунис през юли може да предложи богата културна програма. Парад на традиционни национални носии, танци и изкуство може да се видят като част от фестивала в Картаген. От средата на юли в Монастир започва фестивалът Слънчево средиземноморско лято, където артисти и поети от цялата страна изнасят представления на открити площи за възрастни и деца. Времето: въздухът се затопля до +35°C. Най-топло е около Джерба. Понякога температурата достига +40°C. Водата се загрява до +28°C.

Турция

Турция през юли остава най-популярната дестинация за българите. Южното крайбрежие на страната ще посрещне летовниците със страхотни плажове, климат и тюркоазено море. Отличен вариант през юли би бил да се отпуснете близо до морето, тъй като екскурзиите под палещото слънце не са най-добрият избор. Не пренебрегвайте слънцезащитния крем и носете шапка. Трябва да резервирате своята почивка в Турция със самолет доста рано, за да се възползвате от изгодните цени, тъй като Турция е топ дестинация за много туристи от цял ​​свят и се напълва до краен предел през лятото. През юли Турция е домакин на много фестивали в цялата страна. През този период в Истанбул се провежда Международният джаз фестивал, а в Анталия – Фестивалът на операта и балета. Най-зрелищното събитие за месеца е маслената борба Киркпинар, която се провежда в Одрин. Времето: Анкара, Истанбул – +28°C, Анталия, Белек, Кемер, Сиде – +32°C, Мармарис – +31°C. Понякога в южната част на Турция въздухът се затопля до +35°C – +37°C. Температурата на водата е до +28°C.

Хърватия

През юли можете спокойно да пътувате до Хърватия с деца. Температурните показатели на водата и въздуха са доста високи, но няма задушаваща жега, тъй като нивото на влажност е средно, точно както неспирният бриз не позволява топлината да стане непоносима. Пясъкът и морето по бреговете на Хърватия са доста чисти, затова и голямото търсене на плажна почивка с деца точно за тази дестинация. В морските курорти валежи са малко вероятни, но по-близо до центъра шансът за валежи се увеличава, ако отивате на екскурзия до Загреб, това си струва да се помисли. Празниците и фестивалите през юли обхващат цялата страна. Това включва музикалния фестивал в Сплит и Далмация, филмовия фестивал в Пула и много други събития. Времето: Дубровник – +30°C, Сплит – +30°C, Загреб – +27°C, вода – до +25°C.

Гърция

През юли Гърция, също като и Кипър, ще сте свидетели на неописуеми жеги, дори в северната част на страната. „Най-студеният“ от всички по това време на годината еКрит, но дори при + 29 ° C, не бива да забравяте за основните правила – да използвате слънцезащитен крем и шапка. Гърция е страна с богата култура и история, така че през юли едва ли можете да се отегчите да посещавате само плажа. Времето: температурата на водата през юли е средно +26°C. Кос — +33°C, Атина — +32°C, Солун, Корфу — +31°C, Крит — +29°C.

Черна гора

Юли е най-добрият месец за посещение на Черна гора. Ако през юни в някои части на страната плуването е „освежаващо“, то през юли можете спокойно да отидете в Черна гора за почивка на плажа и да вземете детето си със себе си, без да се страхувате от хипотермия. Разглеждането на забележителности едва ли ще попречи на жегата. През юли навсякъде се провеждат театрални фестивали, музикални представления и панаири, посещението на които перфектно ще „разреди“ пасивната плажна почивка. Времето: Средната температура на въздуха е +30°C. Морето се затопля до +24°C.

 

Египет

През юли в Египет е непоносима жега. Мнозина предпочитат да посетят тази страна през друго време на годината. Температурата на въздуха е от +35°C – +40°C. Има случаи, когато липсата на вятър и жаркото слънце загряват въздуха до +50°C. Естествено, струва си да помислите за посещение на екскурзии в такава жега. Възрастни хора, деца и пътуващи, които не понасят добре жегата, ваканциите в Египет трябва да бъдат пренасрочени за по-подходящо време. Преди да тръгнете към курортите на Египет, трябва внимателно да прочетете отзивите на туристите и предстоящата прогноза за времето. Ако все пак решите да отидете в Египет през юли, тогава средиземноморското крайбрежие е най-доброто за плажна почивка. Времето: Луксор – +41°C, Шарм ел-Шейх – +38°C, Хургада – +36°C. Вода – до +29°C.

Последно
Не пропускай