Имате нужда от топ матрак? Как да изберете най-подходящия?

Как да разберем кога е дошло времето да закупим топ матрак?

Ако се пробуждате среднощ, страдате от безпокоен сън и сутрин се събуждате в лошо настроение, то със сигурност се нуждаете от промяна! Повечето от нас търсят причината за това на неправилното място – в храната, която консумират, сред професионалното си развитие и работната среда или сред любимите си хора, но всъщност сънят ни е обезпокоен заради неправилното разположение на тялото и матрака, върху които е разположено то. Всички тези симптоми са аларма, че се нуждаете от промяна. Тази промяна не е задължително да бъде подмяната на матрака, защото както всички знаем един нов матрак от висок клас би ни коствал доста средства.

Топ матракът е един добър избор, който в никакъв случай не е компромис, а по-скоро бюджетно решение. Освен като топер върху стария неудобен матрак, топ матракът може да превърне твърдия ви диван в удобна постеля за вашите гости.

Каквато и да е причината, заради която сте решили да направите промяна, направете я незабавно и на достъпна цена, като си закупите топ матрак.

Какви видове топ матраци има? Материали използвани при направата им?

В наши дни се предлагат различни по твърдост топ матраци, които се разграничават по структурата на ядрата им. Според това какъв ефект искате да постигнете и дали обичате да почивате на по-твърдо или по-меко, най-общо казано можем да разделим топерите на: меки и средно твърди.

Топ матраци, изградени от различни високоеластични пяни и гъши пух, предоставящи мека „прегръдка“ и завладяващ комфорт, спадат към така наречените меки модели. Материалите, като латекса и мемори пяната се използват за постигане на средна до умерена твърдост, създаваща допълнителни опорни точки, така че тялото ви да бъде подкрепено в няколко зони. Основната разлика между латексовия топ матрак и топ матрак от мемори пяна е тази, че при първия вид твърдостта е точна, тоест не зависи от височината на изделието, а при мемори пяната дебелината е от значение за нивото на твърдост.

Предимствата на топ матрак

Предимствата от покупката на топ матрак са многобройни. Това е продукт, за който ще похарчите средства, които няма да утежнят вашия месечен бюджет и няма да ви обременят със спестяването им месеци наред.

Освен с достъпните си цени, топ матраците ще ви спечелят и с практичността, която осигуряват. Те са лесно преносими, така че ако обичате да къмпингувате, ще бъдат ваш верен приятел и дори на полеви условия ще се чувствате като у дома си.

Повечето производители на топ матраци залагат на практичния калъф с цип, което допълва списъка от предимства. Сваляемият калъф ви дава възможност лесно и достъпно да почиствате повърхността му, като материалите от които се изработва той са естествени тъкани, позволяващи изпирането в обикновена перална машина.

Лидерите сред производството на топ матраци са брандове като: матраци Mattro, матраци TED, матраци Нани, матраци Латекс ЕКОН, матраци Блян и други. Всеки един от тях залага на иновативни методи при изработката на матраци и топ матраци, като тенденцията при повечето производители е да влагат различни екстракти като алое, лавандула и други природни дарове с успокояващи и лечебни свойства.

Най-добрият топ матрак: по какво да го познаете?

Добрият топ матрак трябва да притежава редица характеристики, ето на какво да обърнете внимание:

  • Топ матракът, трябва да бъде комфортен и с добра опора
  • Трябва да бъде с гладко лице, осигуряващо спокойния сън
  • Да пасва точно на повърхността, върху която ще го полагате
  • Да изисква минимална и лесна поддръжка
  • Да не се деформира при дългосрочно използване
  • Да бъде антибактериален и лесно проветрив
Последно
Не пропускай