Играчки за спокоен бебешки сън

Бебето Ви трудно заспива? А буди ли се нощем? Значи то има нужда от играчки за сън – това са тези, с които ще спи нощно време и всеки път, когато е уморено. Те му действат успокояващо, вдъхват му доверие и сигурност. Кои са тези продукти против плач? Как да направим своя избор? Оказват ли влияние бебешките дрехи в такива моменти? Нека видим!

Как бебешките играчки помагат за спокойния сън?

Всъщност в този тип различни приспособления за забавление няма нищо особено и различно от всички останали подобни аналози. Тайната се крие в навика, който си е оформило бебето в главата. Тоест, това са всички бебешки играчки, които поставят детето в комфортно състояние. Чрез тях то асоциира в главата си положителни преживявания, в което всъщност се състои и навика – когато вземе предмета в ръчичките си, то това за него означава, че е време за спане. Когато този навик стане достатъчно влиятелен в главата на мъника, той може да помогне за решаването на следните проблеми:

  • Помага за по-бързото и продължително спане през деня и нощта;
  • Ускорява и отпуска бебето при нощни събуждания;
  • Прави нощното спане по-дълго и спокойно при премествания и необходимост от здрав сън на друго място;
  • Приучава детето да заспива самостоятелно.

Разбира се, не очаквайте една играчка да реши всички проблеми със заспиването. Ако има някаква причина, която да е отговорна за неспокойния сън на мъника, то Вие трябва да я откриете и елиминирате. Многобройни експерименти и проучвания са показали, че музикалните кукли са успокояващи за бебето.

На каква възраст по месеци трябва да научите бебето да спи с играчка за сън?

От гледна точка на безопасността не се препоръчва даването на детска играчка при спане поне до шестмесечна възраст. Това е наложително поради повишения риск от задушаване и гълтане на различни предмети. От друга страна, до около 4 до 5 месеца като цяло мъникът не се интересува от подобни неща, така че те няма да са ефективни в този период. След като премине възрастта от 6 месеца, можете сами да изберете подходящата бебешка играчка и да я дадете на хлапето, без да чакате то само да си я избере. Важно е:

  • Предметът да няма отделящи се части, които детенцето има опасност да погълне;
  • Във вътрешността му да липсват вещества, които могат да се разсипят в креватчето;
  • Размерите на предмета не трябва да са по-големи от главичката на бебето.

Бебешките дрешки помагат ли за спокойния сън?

Допълнителното спокойствие и комфорт на бебето могат да бъдат осигурени, чрез обличането на специални, предразполагащи към спане, дрешки. Те обикновено са изработени от трико, притежаващо нужната еластичност, за да не се ограничава по никакъв начин движението.  Най-популярни са слип дрешките, с предвидени отгоре до долу копченца, позволяващи бързата смяна на памперса при напикаване през нощта.

Последно
Не пропускай