Храни, които трябва да избягвате, ако имате възпалено гърло

Тези продукти могат да влошат проблема.

Лекарите са направили списък от шест храни, които трябва да избягвате , ако почувствате болки в гърлото. Нека да ги видим кои са.

Хрупкави закуски

Чипс, крекери по време на преглъщане причиняват по-силна болка и дразнене. Затова, ако ви боли гърлото, направо се откажете от тях.

Цитруси

Киселинността на пресните плодове като портокали, лимони и лайм изостря дискомфорта в гърлото. Соковете, сладоледите и смутитата, приготвени с цитрусови плодове, също могат да раздразнят лигавицата, така че временно се откажете от цитрусовите плодове, докато не излекувате гърлото си.

Ако искате да успокоите болното гърло с цитрусови плодове, по-добре ги изстискайте в топъл чай или дори в обикновена топла вода с мед.

Кисели зеленчуци и сосове

Подобно на цитрусовите плодове, киселинните храни като доматен сос могат да раздразнят гърлото ви. По време на болестта не консумирайте такива сосове.

Пикантни храни

Такива продукти със сигурност ще раздразнят още повече възпалената област на гърлото.

Твърди сурови зеленчуци

Стръковете моркови и целина със сигурност са полезни, но също дразнят гърлото. По-добре дайте предпочитание на варени зеленчуци или дори направо ги смачкайте на пюре.

Панирани и пържени храни

Пържената коричка е страшно вкусна, но, за съжаление, дразни гърлото.

Ако имате възпалено гърло, избягвайте да ядете такива храни. Това е най-добрият начин да помогнете на тялото си да се възстанови.

Последно
Не пропускай