Храни, които не трябва да се консумират от жени над 40 години

Организмът на четиридесетгодишна жена е различен от този на двадесет и тридесет годишната. На тази възраст, за да останете млади и стройни, трябва да преразгледате диетата си. Хормоналният фон се променя, еластичността на червата се влошава. Ето защо, за да избегнете заболявания, проблеми с кожата и нервната система, ще трябва да се откажете от много от любимите си продукти.

  1. Ако обичате месо, тогава дайте предпочитание на пилешко или заешко. Първо, не на са мазни, и второ, това са деликатни и нежни меса. Но по принцип е по-добре да замените месото с извара, сирене и гъби.
  2. Трябва да пиете вода един и половина до два литра на ден. Веднага след като се събудите, пийте чаша топла вода с лимон. Пийте вода и между храненията.
  3. Ще трябва да забравите за храните с бързи въглехидрати. Печени и сладкарски изделия, сода и захар, храните от бързо хранене – всичко това се превръща в мазнина, която не отива никъде, а се трупа като излишни килограми.
  4. Разбира се, да откажеш всичко това на мига е почти нереалистично. И дори вредно за психиката. Следователно отказването трябва да става постепенно. Можете да приложите малки трикове. Например, ако наистина чувствате необходимост, хапнете си нещо вредно, но сутрин. За да „отслабите“ ефекта на бързите въглехидрати, яжте ги с храни, богати на фибри. Можете да намажете тънък слой сладко върху пълнозърнест хляб.
  5. Сусамът ще помогне за подобряване на метаболизма и ще намали наличието на „лошия холестерол“ в тялото. Три супени лъжици от тези семена на ден ще заредят перфектно тялото ви.
  6. Трябва да откажете и алкохолните напитки. Те се отразяват негативно на фигурата ви. Освен това може да нарушат функцията на червата. Позволено е да се пие не повече от една чаша сухо червено вино и то само по празници.
  7. Трябва да обърнете внимание на морските риби. Консумацията на риба, наситена с полиненаситени мазнини, спомага за укрепване на паметта, по-добра работа на кръвоносните съдове. Има положителен ефект върху кожата и косата.
  8. Трябва да се храните на части, тоест малко, но често. На всеки два до три часа. Това ще ускори метаболизма, чувството за глад ще изчезне. В началото ще бъде трудно, но можете да свикнете с всичко.
Последно
Не пропускай