Хитринки за удължаване на живота на лакираните нокти

Искате ли да се наслаждавате на прекрасно лакираните нокти по-дълго?

Ето няколко хитринки, които ще ви помогнат да удължите живота на лакираните нокти.

  • Не топете ноктите във вода преди да се лакирате

Водата разширява нокътната плочка, а след като изсъхне, тя ще се върне в първоначалния размер. Същото ще се случи и с лака, ако го сложите преди мократа плочка да се намали – ще се получи неправилна форма. В козметичните салони също преди да ви направят маникюр ви карат да си накиснете ръцете във ваничка с вода – това не е правилно. Поради същата причина не използвайте сапун или лосион преди лакиране. Почистете ноктите с лакочистител, за да премахнете мръсотията и остатъците от предишния маникюр.

  • Не пропускайте топ лака

Ако искате да имате дълготраен маникюр и педикюр не пропускайте топ лака. Този продукт придава изключителен блясък на лакираните нокти. Изчкайте поне 2-3 минути да изсъхне лака и след това запечатете хубавия маникюр с топ лак.

  • Сложете един слой безцветен лак над маникюра

За да удължите животът на лака за нокти се препоръчва на третия ден да нанесете още един слой безцветен лак върху маникюра и педикюра. Не забравяйте върховете на ноктите!

  • Използвайте ръкавици

Използвайте ръкавици, докато миете съдове или работите в градината, за да предпазите лака от увреждане. Това ще защити и кожичките от изсушаване.

  • Нанасяйте масло за кутикули всяка вечер

Това масло ще предотврати изсъхването на кожичките, а това е и превенция при лющенето и нарушаването на лака за нокти.

  • Дръжте ноктите на краката покрити и ги хидратирайте всеки ден

Носенето на джапанки изсушава и прави краката мръсни, а това може да унищожи педикюрa само за няколко дни. Тайната за удължаване на живота на педикюра е да нанасяте хидратиращ крем всеки ден. След душ задължително нанесете крем, за да хидратирате и защитите кожата на краката.

Последно
Не пропускай