Греяното вино не само ще стопли, но и ще понижи холестерола – какво да добавите

Какво трябва да добавите към греяното вино, за да понижи холестерола в кръвта и да укрепи сърцето?

Зимата е време за празници и топли напитки. Британският диетолог Тайлър Уудард смята, че такава популярна напитка като греяното вино може не само да ви спаси от студа, но и да подкрепи сърцето ви. Основното нещо е да знаете какво да добавите към него, да го приготвите правилно. Според експерта, правилно приготвената напитка може да понижи холестерола в кръвта с 12%.

 

Каква е тайната на полезните свойства на напитката?

Противодейства на токсините, участващи в образуването на кръвни съсиреци, полифенолите и ресвератролите, които са в изобилие в червеното вино. Това е загрято червено вино, което помага за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, казва Тайлър Уудард.

 

Кои съставки правят греяното вино лечебно?

Обикновено при приготвяне на напитка се добавят канела, индийско орехче, джинджифил, смлян лют червен пипер. Канелата има най-голям антихолестеринов ефект, когато се добави към греяно вино. Именно тази подправка може да намали възпалението и подуването. Заедно с други подправки, с мед, портокали и лимони, канелата подобрява благосъстоянието и здравето.

 

Но трябва да запомните, че греяното вино си е алкохол, който съдържа много естествени захари, така че ако консумирате прекомерно греяно вино, нивата на кръвната захар могат да скочат много. Кръвното налягане също може да се повиши, така че, за да бъде полезно греяното вино, трябва да се ограничите само до няколко чаши.

Последно
Не пропускай