Гардеробът, без който не можем

Той е мястото на костюмите, роклите и палтата, може да съхранява дрехи или одеала, децата обичат да го използат за игра на криеница - той е вашият гардероб. Едва ли има дом, в който да не присъства тази толкова характерна мебел. С едно или две крила, с настройки или попълнителни рафтове, гардеробът е неизменна част от обзавеждането и едва ли е имало време, в което да не е част от семейната история. Неговото собствено съществуване обаче е не по-малко любопитно

Гардеробът, който сме свикнали да виждаме, онова място, което пази не само нашите дрехи, но и спомените ни, сякаш е сякаш неизменна част от живота. Ето няколко съвета, които биха ви насочили в избора на правилния модел:

1.Употреба

На пазара има стотици различни гардероби – от две врати, три врати, плъзгащи се, огледални, вградени и свободностоящи. И това е само фасадата – след като отворите вратите, има неограничени възможности за комбинация и конфигурация на пространство за окачване, чекмеджета, рафтове и рафтове за обувки.

Въпосът, който трябва да си зададете, е от какъв вид място за съхранение основно се нуждаете? След като сте определили точно за какво ще се използва вашият гардероб, можете да помислите за функционалностите, които трябва да предложи.

2. Функционалност

Ако ще съхранявате дълги палта, вечерни рокли и халати, най-вероятно ще ви трябват закачалки, които оптимизират цялата височина на гардероба. Докато костюми, къси рокли и джъмпери могат да висят удобно на релси с половин височина, което пък директно удвоява пространството за окачване. Що се отнася до рафтовете и чекмеджетата, отново помислете  какво ще съхранявате  върху тях. Дълбочината също е от съществено значение – ако надминават определен размер, дрехите и предметите „изчезват“ пред очите ни.

3. Размер

По отношение на това, което се предлага на пазара, повечето производители правят гардероби с поне 45 см дълбочина, което трябва да е достатъчно, за да имате възможност за нормално разположение за рафтове, чекмеджета и пространство за окачване над тях. Ако бюджетът и пространството ви позволяват, нашият съвет е да се спрете на възможно най-големи модели.

4. Видове гардероби

Свободно стоящите гардероби са най-гъвкави, когато се има предвид дизайн и цена. Основните видове са:

-Панелни гардероби с две врати: те обикновено следват доста стандартен дизайн, където вътрешността е разделена наполовина, като едната страна е чекмеджета, а другата е с релси.

-Панелни гардероби с три врати: предлагайки малко повече пространство, този дизайн включва още едно отделение от рафтове или релси.

-Плъзгащи се гардероби или врати с панти: плъзгащият се дизайн премахва необходимостта от отваряне на вратите навън и е чудесен в тесни пространства.

5. Стил

Като голяма и доминираща мебел, дизайнът на гардероба допринася значително за цялостната тема и стил на спалнята. Малки щрихи като дръжките също могат да окажат влияние върху цялостната привлекателност на гардероба.

6. Материал и покритие

Има много налични възможности за избор, включително модулни опции, което означава, че можете да смесвате и съчетавате, за да създадете уникален за вас външен вид по поръчка! Масив, MDF или ПДЧ, стъкло и огледала – търсете това, което ви пасва най-добре.

7. Практичност

Проверете два пъти размерите, измерете коридорите, стълбите и вратите. Предварително сглобените продукти ще спестят време, но обикновено са по-скъпи и по-трудни за носене.

Последно
Не пропускай