Езикът на цветята: Какви цветя да подарите за рожден ден

Цветята са чудесен подарък за всеки, но преди да отидете в магазин за цветя, е добре да научите за цветята, които е обичайно да се подаряват на рождените дни. Тяхната енергия ще помогне да изразите своята благодарност и да поздравите любим човек от дълбините на сърцето си.

Всяко цвете има своя собствена енергия – може предварително да разберете кои растения са най-подходящи за зодиакалния знак. Такъв букет ще донесе късмет.

Букет за приятел

Обичайно е да се дават на приятели оригинални подаръци, а в букет за приятел или приятелка значението, формата и цветовете играят специална роля. Подходящи се гербери, буйни хризантеми, хортензии. Обикновено предпочитанията на близките приятели са познати, така че няма да е трудно да изберете.

Букет за колега

Избор на цветя за колега или шеф не е лесна задача. Цветята трябва да подчертават приятелските намерения и да свидетелстват за уважението ви. За тези цели са подходящи ириси, символизиращи приятелски намерения, слънчогледи, както и бели лалета.

Подарък за любим човек

Майката може да бъде зарадвана с любимите си цветя, защото децата, като никой друг, познават вкусовете и предпочитанията на родителите си. Много са подходящи червени затворени лалета, бели лилии, маргаритки, рози в пастелни нюанси.

Букет за сродната душа

Цветята за половинката са от голямо значение. Деликатните рози ще ви помогнат да покажете сериозността на вашите намерения, да изразите възхищение и да изповядате топли чувства. Прието е на младите момичета да се дават цветя в по-светли нюанси: от бели, символ на мечти, надежди и нежни чувства, до ярко розово, изразяващо страст и любов. По-възрастните дами пък могат да бъдат почетени с червени и лилави рози, символ на възхищение.

Но какъвто и букет да изберете, важно е той да бъде поднесен с внимание. Някога езикът на цветята е играел съществено значение в комуникацията. Днес границите на този етикет са вече доста размити, но все пак не пречи да ги имаме предвид.

Последно
Не пропускай