Евтин продукт, който ще ви помогне да постигнете фигура като на Дженифър Лопес

Ако искате денят да върви добре и да имате достатъчно енергия до вечерта, трябва да започнете сутринта си с качествена, обилна закуска. Не пропускайте сутрешното хранене – в противен случай има голям риск от преяждане на обяд и чувство на умора и раздразнение през целия ден.

В зависимост от вашите предпочитания, начин на живот и цели закуската може да бъде различна. Една от най-универсалните храни е яйцето. Оказа се, че яйцата могат да помогнат на тези, които се опитват да напомпат задните си части във фитнеса.

Ако безуспешно се опитвате да постигнете приятна закръгленост, като Дженифър Лопес и Ким Кардашиян, този продукт е задължителен за вас.

Според Видур Сайни, диетолог във Fitness Volt, портал за силни спортове и хранене, белтъците на яйцата съдържат много протеини, които са необходими за мускулния растеж. И жълтъкът е богат на здравословни мазнини и левцин, аминокиселина, който стимулира синтеза и намалява разграждането на протеини в мускулите.

Ще бъде още по-добре, ако добавите малко домати към вашите бъркани яйца. Факт е, че доматите съдържат вещества, които предотвратяват свързания с възрастта спад на мускулната сила. А доматите помагат за възстановяване след тренировка.

Но е по-добре да не смесвате яйца с тази храна:

  • Протеинови продукти – сирене, шунка, месо
  • Майонеза
  • Масло
  • Риба

Защо яйцата са чудесна закуска?

Защото тя подобрява качеството на косата, ноктите, зъбите. Яйцата са богати на витамини В2 и В5. Помагат за подобряване състоянието на кожата, косата и ноктите. Яйцата също са с високо съдържание на калций и слънчев витамин D, което ще е от полза за вашите зъби.

Укрепва нервите и помага в борбата със стреса. Всички същите витамини от група В са изключително важни за нервната система. Освен това яйцата съдържат комплекс от 9 аминокиселини, които са отговорни за реакцията на организма към стреса.

Мнозина смятат яйцата за холестеролна бомба, но всъщност при определени условия, напротив, те помагат за понижаване на нивата на холестерола в кръвта. Като част от изследване на китайски учени, доброволци се хранили с яйца всеки ден. Оказва се, че приемът на яйца в умерени количества, три до шест пъти седмично, няма да ви причини нищо лошо – и дори обратното!

Последно
Не пропускай