Домашни средства против черни точки

Появата на малки черни точки по кожата на лицето е кошмарно преживяване. Съществуват много козметични продукти и процедури за отстраняване на черните точки, както и домашни рецепти, които дават добър резултат.

Една от най-ефикасните домашни рецепти срещу черните точки е маската с яйчен белтък.

В борбата за премахване на черните точки, които се появяват по кожата на лицето и цялото тяло се присъединяват няколко домашни средства. Вижте, кои са

Домашни маски срещу черни точки

Лимон

Сложете няколко нарязани парченца лимон върху засегнатите части и оставете да действат не по-малко от 30 минути. Друг вариант за почистване на кожата от черни точки е преди лягане да намажете кожата с свежо изцеден сок от лимон и да изплакнете на сутринта.

Лимонът почиства замърсените пори и предпазва кожата от създаване на нови черни точки.

Към сока от лимон може да добавите една малка лъжичка захар и с получения скраб да масажирайте зоната около носа и бузите.

Бадем

Смесете натрошени бадеми и розова вода. Нанасяте маскате  върху лицето и оставяте 15 минути да действа. След това измивате с хладка вода. Бадемът почиства кожата и намалява създадените пори.

Яйце

Разбийте белтъка от едно яйце на сняг и намажете лицето си с него. Вземете едно парче от кухненската хартия и сложете върху лицето. Оставете маската 15-20 минути. Отлепете листа хартия от лицето като започнете от долу нагоре.

Ако искате да отстраните неприятните черни точки правете маската с белтък поне един път на седмицата.

Гореща вода

Напълнете купа с топла вода, сложете кърпа на косата и постойте над нея за 10 минути. Тази процедура прави по-мека кожата на лицето и помага на другите домашни и козметични средства по-лесно да премахнат черните точки.

Едни от най-честите причини за появата на черни точки са: нездравословния начин на живот, неправилното почистване на кожата и използването на неподходяща козметика.

Ако искате да премахнете черните точки трябва да научите правилно да третирате и да се грижите за кожата на лицето.

След това използването на тези домашните маски дава видими резултати –  кожата на лицето е чиста, гладка и без черни точки.

Последно
Не пропускай