Домашен лек за сухи ръце и кожички

През зимата кожата на ръцете често изсъхва. Това я кара да изглежда по-стара. За да предотвратите този проблем, трябва да третирате ръцете си с овлажнител няколко пъти на ден. Но този продукт се абсорбира много дълго време. Затова е по-добре да използвате домашен лек за сухи ръце и кожички, който бързо се абсорбира в кожата. В статията ще споделим неговата рецепта.

Домашният лек за сухи ръце и кожички се състои от прости и достъпни продукти. Ще ви трябват следните съставки:

  • витамин Е – 1 капсула
  • бадемово масло – 1 ч.л.
  • какаово масло – 2 ч.л.

Витамин Е има антиоксидантни свойства. Омекотява кожата и я предпазва от неблагоприятните природни фактори. Често се нарича „витамин на младостта“, тъй като се бори с възрастовите промени в епидермиса.

Бадемовото масло има омекотяващи и регенериращи свойства. Добре овлажнява ръцете. Този продукт намалява риска от инфекция на кожичките. Повишава еластичността на кожата, което предотвратява образуването на бръчки.

Какаовото масло лесно и бързо прониква в кожата. Прави ръцете меки и гладки и предотвратява петна и напуквания.

Приготвяне

Поставете какаовото масло в топлоустойчива купа и го разтопете на водна баня. Когато започне да се топи, добавете бадемовото масло и течността от капсулата с витамин Е. Съставките се разбъркват старателно с лъжица, докато се смесят в хомогенна смес. Оставете масата да се втвърди, преди да я използвате. Не правете твърде много. Направете толкова, колкото ви е необходимо за една седмица. За да действа ефективно един продукт, той трябва да е свеж.

Приложение

Нанесете върху ръцете и кожичките. Използвайте го всяка вечер и преди и след маникюр.

Маслената терапия за ръце с витамин Е влива в кожата хранителни вещества. Добре се абсорбира от епидермиса. Прилагайте я редовно и след седмица ще забележите първите резултати.

Последно
Не пропускай