Добре ли е да се съхраняват орехи в хладилника

Орехите се препоръчват като самостоятелна хрупкава закуска. Те са фантастична добавка към гурме месни ястия, сладкиши, бисквити, пайове и салати. Орехите се отличават не само с оригиналния си вид, но преди всичко с отличния си вкус. Но, разбира се, при правилно съхранение. Нека разберем дали орехите могат да се съхраняват в хладилник, защото въпреки факта, че са доста издръжлив продукт, също си имат своите специфични изисквания.

Къде и как да съхранявате обелени орехи: препоръки

Най-добре е да не премахвате твърдата външна обвивка на ядките, тъй като това ги предпазва от плесен или прекомерно изсушаване. Въпреки това, много хора предпочитат да ги имат под ръка, за да добавят бързо към ястие или просто да хапнат.

За да предпазите ядките от разваляне, е важно:

  • Да ги съхранявате на тъмно хладно място
  • Да ги държите в запечатан контейнер – буркан или пластмасова кутия
  • Предварително да изсушете ядките в микровълнова фурна за 10 минути при температура 100-150 ° C – това ще помогне да ги дезинфекцирате

Ако оставите обелените ядки без допълнителна защита, те бързо ще станат негодни за консумация.

Могат ли орехите да се съхраняват в хладилник?

Ако искате да съхранявате ядки за няколко месеца, тогава хладилника или фризера е добро решение. Но е важно да се спазват определени условия.

Ядките трябва да се поставят в торби с цип или други херметически затворени контейнери.

В хладилника оптималната температура на съхранение е 4 градуса, периодът е не повече от 4-5 месеца.

Във фризера ядките ще останат свежи 2 години, а след изваждане от камерата ще са готови за консумация след 2 часа.

Как и колко дълго да съхранявате орехи с черупки?

Орехът е идеално запазен в естествената си твърда черупка. Прясно набраните плодове обаче първо трябва да се измият и подсушат, за да не мухлясат. Фурната е идеална за това. Или радиатора. Но не забравяйте, че трябва да ги поставите не върху самите ребра, а просто близо до отоплителния уред. Ядките трябва да изсъхват бавно, а черупката им не трябва да се напуква. Можете също да ги изсушите навън в топъл слънчев ден.

Ако ядките не са изсушени, те ще се съхраняват много по-зле и по-краткотрайно. Освен това влагата ще причини щети.

Най-добре е орехите да се съхраняват на хладно и проветриво място, далеч от влага. Плетена кошница, ленена или памучна торба са много подходящи за това. Сухите рафтове в килера или затворените кутии също са идеални. Можете да съхранявате орехите така в продължение на две години.

Последно
Не пропускай