DIY идея за лятна рокля

Не е лесно да бъдеш истинска дама, но е изключително приятно чувството, когато получиш коментар „Прекрасна си“.

Късата рокля е една от любимите и най-практичните дрехи в гардероба на всяка жена и поради тази причина дамите винаги имат нужда от още една по-различна къса рокля. Надяваме се, че тази идея ще ви помогне да се сдобиете с нова лятна рокля без много усилия.

Имате нужда от новa дреха в гардероба?

Предлагаме ви да направите интересна лятна рокля без да харчите пари. Сега е време да отделите няколко часа за шиене. Следвайте инструкциите по-долу и ще създадете атрактивна рокля. За този DIY проект ще ви трябва: пъстър плат, ножица, игли, конци, една тениска, шивашки метър и малко вдъхновение.

Пръва стъпка: Поставете плата върху равна повърхност пред вас. Сгънете наполовина плата и поставете тениска отгоре. Тениската ще бъде използвана като основа за създаването на роклята.

Втора стъпка: С помощта на шивашки метър определете дължината на роклята. Премерете още веднъж, за да се уверите, че тя е достатъчно дълга.

Трета стъпка: Изрежете плата, така че да съвпада с формите на тениската. Оставете един сантиметър  допълнително плат около краищата на роклята за шевовете.

Четвърта стъпка: Изрежете V-образно деколте на предната част на ризата (може да направите V-образно деколте и на гърба).

Пета стъпка: Започнете да шиете първо горната част на роклята.

Готово! Вече имате нова рокля за горещите летни дни, която е подходяща както за всекидневни, така и за по-специални поводи. Сега е моментът да помислите с какви обувки и аксесоари ще я съчетаете и да обърнете внимание на прическата и грима.

Последно
Не пропускай