Диета с грейпфрут

Грейпфрутът е цитрус, който съдържа много витамини, фибри, органични киселини, етерични масла и други полезни за организма вещества.

Сокът от грейпфрут е природно лекарство, което помага за борбата с различни болести. Грейпфрутът в комбинация с храните с белтъчини е идеален начин за краткосрочно отслабване. Специалистите твърдят, че при тази диета се освобождават повече течности, отколкото се топят мазнини. Ако спазвате този хранителен режим ще свалите 4-5 кг. за 12 дни.

Закуска:

2 яйца (варени или пържени);
2 парчета бекон;
Кафе (без захар и мляко);
½ грейпфрут или една чаша сок от грейпфрут.

Обяд:

Салата с месо;
½ грейпфрут или една чаша сок от грейпфрут.
Може да консумирате всякакъв вид месо и да го приготвяте, както вие желаете. Хранете се, докато не се заситите.

Вечеря:

Червени/зелени зеленчуци(без боб, царевица и сладки картофи) или салата с неограничено количество риба или месо,
½ грейпфрут или една чаша сок от грейпфрут.

Преди лягане:

Една чаша мляко или сок от домати.

За да постигнете желаните резултати не елиминирайте нищо от менюто, дори и бекона, който е препоръчителен за закуска. Една чаша кафе на ден е достатъчно, защото не трябва да прекалявате с кофеина. Диетата с грейпфрут, съчетана със спорт помага по-бързо да намалите килограмите. Диетолозите съветват, че след 12-дневния период отслабващите трябва да направят няколко дни почивка.

Внимание: Диетата се препоръчва на хора в добро здравословно състояние, защото комбинацията от грейпфрут и лекарства е опасна. Диетата с грейпфрут не е подходяща за хора, алергични към цитруси.

Последно
Не пропускай