Дамски чанти в минималистичен стил – 5 тренди модела

Ето някои отличителни модни трендове за 2022 година, с които да се съобразим, когато трябва да спрем вниманието си на най-подходящата дамска чанта.

Модните тенденции при дамските чанти се сменят по-динамично, отколкото при обувките или бижутата, при които често с десетилетия се предлагат в непреходни модели. При избор на малка ръчна дамска чанта или при подбор на най-подходящия за тоалета вечерен клъч е добре да следим модата, която всяка година е различна. Разбира се, както и при дрехите, и при дамските чанти тенденциите интензивно се повтарят, обогатявайки класиките с нови елементи.

Плетената чанта

2022 е годината, в която плетените чанти официално се върнаха на мода. Вълнени, ратанови или от твърда слама, тенденцията, зададена от големите модни подиуми още в края на миналата година, вече изглежда необратима. Класиката при плетените чанти са големите „торби“, но богатият асортимент по сайтовете, като например в онлайн магазина CCC, показва, че и малките дамски клъчове са застигнати от плетките. Плетената чанта може да е съвсем изчистена, оттам и подходяща за различни визии, което автоматично я прави атрактивна за дамите.

Ярките и смели цветове

Традицията повелява по щандовете да доминират класическите универсални цветове за дамски чанти в черно, бяло, бежово. Но ярките и смели багри отново са на мода, затова няма да сбъркате, ако заложите на чанта в ярко червено, смело оранжево, ярко жълто или искрящо зелено. В една трудна година, каквато определено е настоящата, е много по-забавно и разтоварващо да носим весели, ярки и неангажиращи модели, отколкото мрачни, тъмни и сериозни чанти.  Ще ги намерите в каталозите на утвърдените магазини с физически и онлайн магазини, сред които и ССС.

чанти за жени

Неостаряващият винтидж

Винтидж чантите са като добре отлежалото вино – не са за всеки повод, но когато се използват в подходящ момент и правилен контекст, внасят неповторимо усещане за ултрамодерен шик. Неостаряващият винтидж е едно намигане към миналото, което ни напомня, че модата не започва от днес. Винтидж елементите, например капки, ресни и закопчалка с тежка катарама, придават непреходност на всяка дамска чанта, включително на новите модели, които избираме за дневния или вечерния си тоалет.

Модели тип „нарастваща луна“

Минималистичните чантички тип „нарастваща луна“ се предлагат в много и различни модификации, но онова, което ги обединява е, че през 2022-а са необратимо актуални. Името на тенденцията показва ясно, че луноподобната чанта се отличава с кръгло дъно, което, заедно с дръжката, образува подобие на небесното светило. Тази тенденция е намигване към 90-те години, когато такива модели бяха изключително модерни. Сега разновидностите в големите магазини като ССС са много повече, материалите – още по-качествени и разнообразни, а изборът в големите магазини като CCC – още по-зашеметяващ.

Метални украшения и висулки

Тази тенденция не е напълно нова, но през 2022-а металните и/или стоманени украшения със сребристо/златисто покритие, са хит. Освен верижките, които все така често заместват дръжката, все по-често се забелязват и пискюли, висулки или надписи, придаващи артистичност и оригиналност на избрания модел.

Изборът е труден, но когато знаем какви са тенденциите, можем по-лесно да се спрем на дамски клъч или мъничка ръчна чанта, която да бъде не само красива, но и изключително тренди. И всичко това е на едно място – в сайта или магазините на CCC.

Последно
Не пропускай