Да завършим визия си във фитнеса – няколко съвета за облеклото

Във фитнеса е важно не само какво постигаш, но и как изглеждаш. Екипировката издава типажа на човека, който я носи. С един поглед разбирате дали целта му е да постига резултати или да впечатлява околните. С тези няколко съвета ще постигнете перфектна визия.

Отскоро ходите на фитнес? Чудесно, но… тренировките редом до заклети фитнес маниаци, които знаят точно какво да направят за всяка мускулна група, могат да са объркващи в началото. Хайде, признайте си, че и на вас ви се е случвало да се чувствате не на място или да се чудите с какъв екип или спортно-елегантни обувки да ходите до залата? Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да намерите перфектния баланс между удобството, ефективността и женствения стил, докато тренирате на обществени места.

Какво да не правим?

За да не изглеждате като дилетанти във фитнеса, не тренирайте с обикновените памучни тениски и еластични клинове, които обичате да носите вкъщи или на разходка до магазина. Изкушаващо е да сложите в сака една от десетките развлечени тениски, които сте струпали в гардероба, но памучните дрехи не са най-добрият избор за изтощителна тренировка. Памукът абсорбира водата до 25 пъти над теглото си, тоест тениската ви бързо ще се намокри от потта и ще остане лепкава през цялото време, което е доста неприятно, а и не никак не изглежда добре.

Също така, обемните и свободни дрехи могат да предизвикат инциденти, като се заклещят в някой от уредите за упражнения. Ежедневните дрехи могат да се скъсат от натоварванията във фитнеса, а ползването на сутиени с банели, вместо спортни, дори може да ви нарани. Колкото до обувките, просто не ходете на фитнес с кецове, ежедневни сникърси с ниска и равна подметка и с джапанки… Ще ви бъде страшно неудобно, а и никой няма да ви приема сериозно. Подходящи обувки в различни цветове и дизайни ще намерите в мрежата на големите магазини, сред които е ССС.дамски спортни обувки

Дрехите – започнете от материите

Леките и дишащи тъкани, които отвеждат влагата, ще ви помогнат да запазите комфорт, докато се потите на бягащата пътека или в сектора с ластиците за разтягане. Заложете на тренировъчно облекло от бързосъхнещи и отвеждащи влагата материи, като полиестер, ликра и спандекс, които могат да имат и добавени естествени материали. Целта е дрехите да отвеждат потта от тялото, като тук зависи за какви упражнения ще ги ползвате. Например – изберете еластични клинове за пилатес и по-свободни шорти за кардио тренировки с много скачане и интензивни движения. След това помислете за цветовете, марките и дизайна според вкуса си.

След като закупите екипировка за тренировки от специализирани магазини като ССС, тествайте как дрехите ви стоят пред огледалото, като имитирате различни упражнения. Така ще сте сигурни, че бодито няма се издига твърде високо, когато вдигате тежести, и талията на клина ви няма да пада твърде ниско, когато правите клякания или се навеждате. Особено важно за дамите е да изберат подходящото спортно бельо, най-вече спортен сутиен за гъвкавост и максимална опора.

Обувките – стабилна опора и лекота

Никой не иска да се контузи във фитнеса, нали? Изключително важно е да изберете обувки за тренировки, които осигуряват опора на стъпалото, включително чрез поддържащи вложки отстрани, на глезена и на пръстите, и имат издръжлива подметка. Леките маратонки за бягане за чудесни за бягащата пътека, но за кросфит ще ви трябват обувки с протектор на пръстите, защита на глезена и по-твърда подметка.

Задължително е да маратонките за фитнес да имат мека стелка от пяна или друга материя, която да разпределя напрежението в ходилото при натоварванията. Важно е също обувките да не ви стягат – пръстите трябва да имат достатъчно пространство за движение, за да не се прещипват и изкривяват.

Не забравяйте, че е важно да носите и качествени чорапи от естествени материи, за да не се изпотяват прекалено краката ви. Такива чифтове, какво и много други идеи, може да намерите и онлайн в страниците на водещите магазини, какъвто е ССС. И отново – тренировъчното облекло трябва да е на първо място леко и сигурно, а след това визията му да отговаря на стила и предпочитанията ви.

Последно
Не пропускай