Боядисване на косата у дома

Боядисването на косата е сред разкрасителните процедури, които често се практикуват у дома. За целта е добре да сте подготвени с качествени уреди за разкрасяване. А ако желаете косата да изглежда все едно е боядисана от много опитен професионалист прочетете напътствията по-долу.

Измийте косата няколко дни преди деня на боядисването, за да не отмиете естествените масла, които скалпът произвежда. Ако за пръв път ще боядисвате косата си у дома, по-добре помолете някоя приятелка да ви помогне.

Изберете подходящ цвят и преценете какво количество ви е необходимо за боядисване на косата. Ако имате дълга коса трябва да използвате две опаковки боя, за да боядисате добре косата си. Един трик, който ще ви помогне да проверите дали сте избрали качествена боя за коса.

Преди да започнете да боядисвате косата, тествайте боята, която сте купили. В кутийката с боя трябва да има малка опаковка балсам. Смесете малко количество боя и няколко капки балсам. Оцветете един кичур и след няколко минути изплакнете с хладка вода. Ако се промени естествения цвят на косата, значи сте избрали добра марка боя.

Внимателно прочетете инструкциите за това как да приготвите боята за коса и колко време да я оставите да действа. Следвайте инструкцията стъпка по стъпка. Бъдете точни, не оставяйте по-дълго сместа върху главата, защото може да навредите на косата и кожата на главата. Освен това, ако прекалите с времето, със сигурност няма да получите желания цвят.

Разтворете боята в удобна бутилка. Сложете  ръкавици и разнесете боята на косата с кръгови движения. За да боядисате корените използвайте четка. Внимавайте да не оцветите дрехите и да не изцапате кожата лицето с боята за коса. Изплакнете добре с хладка вода и нанесете балсама, който ще намерите в кутията на боята за подхраване на боядисаната коса.

След като получихте желания цвят, може да експериментирате и да пробвате да направите някоя нова прическа. Така ще промените изцяло външния си вид.

Последно
Не пропускай