Болки в краката

Много жени, особено с напредването на възрастта, страдат от болки в краката. Понякога усещането е просто като лек дискомфорт, но често може да бъде и повече от това.

Как да се справим с болките в краката?

  • Не стойте дълго време прави;
  • Не обувайте обувки, които не са ваш размер;
  • Ходете боси,колкото може повече;
  • Често сменяйте стелките на обувките;
  • Носете ортопедични обувки;
  • Когато седнете, вкъщи, вдигайте краката си на табуретката;
  • Като легнете, дръжте краката си по-високо от тялото си. Така ще върнете телесните течности, обратно към организма. Ако правите това, с крака, завити в студена, влажна кърпа, ще бъде ефикасно и за разширени вени.
  • Стоенето в топла стая, с крака потопени в топла вода, е много отпускащо. Но не е полезно. Причинява подуване на глезените. Вместо това, легнете по гръб, завийте краката с одеяло и ги вдигнете на стената.

Тайната на перфектните крака

Често имам мускулна треска, как да се справя?

Един стар, но изпитан метод. Преди лягане, изпийте чаша вода, с една чаена лъжица сол. Спазмите в краката се дължат на намаляване на натрия в организма. Студът може да е причина за болка в мускулите. За това може да ви бъде полезно, носенето на чорапи, по време на спане.

Опасно ли е подуването на глезените?

Не е опасно, ако премине за един ден. Различно е при бременните. Това е симптом на токсикоза и повишено кръвно налягане. Ако ви се подуват глезените и сте бременна, особено ако пръстените, стягат пръстите на ръцете ви, заради подуване, то значи събирате течности. Веднага трябва да се консултирате с вашия лекар.

Много дами се оплакват от подуване в глезените, вечер, особено в горещите дни. Това е възможно и при по-младите, заради обездвиженост. Краката, които не се движат, не позволяват на сърдечният мускул да изпомпи достатъчно кръв. Следователно, тя се натрупва в ходилата. Ако подуването отмине до сутринта, няма повод за притеснение. Но ако продължи, е възможен проблем със сърцето, бъбреците или черния дроб. Незабавно се консултирайте с лекар.

Последно
Не пропускай