Петя и Калина: Бижутата създават нашата действителност

Петя и Калина Георгиеви са две сестри, не близначки, а съмишленички на тема ръчно изработени бижута. Петя е интериорен дизайнер, а Калина се занимава с продуктова фотография. Така двете сестри обединяват най-силните си творчески качества и продължават семейната традиция за изработване на бижута. Изобретили гривна за оцеляване, гривна безкрайност и бижута против уроки. Не се сдържах, да не попитам дали едно бижу наистина предпазва притежателя му от уроки. Оказа се, че всички от семейството им носят такива гривни, защото силно вярват, че предпазват от лоша енергия и създават тяхната действителност.

От кога започнахте да изработвате бижута и от къде идва вдъхновението ви?

Още от деца заедно с нашата баба изработвахме оригинални и интересни мартеници. От тогава това се превърна в хоби и приятно занимание. Нашите мартенички се харесват много на хората и това ни провокира, преди две години, да започнем да изработваме бижута. Така се роди и идеята нашия сайт. Черпим вдъхновение от много неща, на първо място от това, което ние бихме искали да носим. Идеите идват и когато погледнем самите материали и си представим как да ги превърнем в едно красиво и интересно бижу.

С какви материали работите?

В началото започнахме да изработваме бижута от полимерна глина (моделин), имаше голям интерес към тях. Тъй като хората много харесваха цветовите комбинации и оригиналните форми на бижутата, които правим, решихме да експериментираме и с други материали. В момента изработваме бижута от полимерна глина, полускъпоцени камъни и текстил. Ние се водим от съчетанието на цветовете и различните текстури на камъните.

Какво търсят най-много клиентите?

Най-вече хората се ориентират в избора си според сезона, облеклото и любимите цветове. Всичките видове бижута, които изработваме се харесват и търсят от различните типове хора. Например „Гривна за оцеляване” се харесва от хора с по-екстремен начин на живот, обичащи адреналина, динамиката и спорта. Гривните с естествени камъни „Шамбала” са доста търсени. Клиентите които харесват нашите гривни са хората, които предпочитат по изчистен и семпъл дизайн.

Гривни за оцеляване?

Наш приятел търсеше нещо различно и алтернативно. Попита ни дали бихме могли да изработим този модел гривна, който беше видял в една телевизионна реклама. Ние вложихме малко въображение и цветове и разработихме модела според нашето виждане. Идеята на гривната е, че е изплетена от 6 метра паракорд, в екстремна ситуация гривната се разплита бързо. Всеки човек, които обича екстремните спортове може да се окаже в ситуация в която точно тези 6 м въже могат да се окажат решаващи за оцеляването му.

Гривни против уроки, наистина ли предпазват от уроки притежателя?

Ние наистина вярваме в силата на духа и подсъзнанието. Те създават нашата действителност. Първите гривни направихме за нас, наши приятели също поискаха. Всички в семейството ни носят гривни против уроки и вярваме, че те ни предпазват от лоша енергия и недоброжелатели.

Разкажете за гривните Шамбала.

Гривните Шамбала носят своето начало от Тибет. Те се изработват изцяло от естествени камъни, които се вплитат в плетка от специални възелчета.Тибетските монаси изработват гривните точно с тази плетка, тъй като се вярва, че носи положителна енергия за здраве и късмет на своя притежател.

Най-странното бижу.

Всичките ни бижута от моделин (полимерна глина) са със страна и причудлива форма, но за най-странно бижу намирам обеците „Сол ключ”. Идеята за тях дойде при желанието да подарим уникална мартеница на наш приятел – китарист. Скоро срещнахме наша клиентка и тя ни разказа как няколко пъти й се е случило носейки обеци „Калински” хора да я спират и да й правят комплимент за интересните и уникални бижута. Каза ни че са я спрели дори в Португалското метро.

Струва ми се, че има много сайтове и магазини за ръчно изработени бижута? Доволни ли сте от работата до тук?

Наистина има голямо предлагане на ръчно изработени бижута, предполагам е провокирано от също толкова голямо търсене. За нас това не е основна работа, по-скоро хоби. За нас е голямо удоволствие да изработваме бижутата и не го усещаме като работа.

Какъв моден съвет бихте дали на феновете на Ladybook.bg?

Бижутата могат да допълнят много добре или да подчертаят всеки един тоалет. Дамите трябва да носят това което им харесва и подчертава тяхната индивидуалност.

Снимка : личен архив

Последно
Не пропускай