Без брашно: Лесни и вкусни начини за сгъстяване на сос

Сосът се добавя към много ястия. Но понякога се оказва твърде рядък. Ето как да сгъстите соса без брашно, за да стане още по-вкусен.

Най-често, за да коригират консистенцията, готвачите автоматично добавят брашно. Но понякога този продукт просто не е под ръка или искате да опитате нещо ново.

Как да сгъстим сос?

Ако приготвяте сос и той е станал рядък, можете да го сгъстите със сирене. Просто натрошете малко от този продукт вътре и разбъркайте добре. По-добре е да добавите сиренето, когато сосът е още горещ, за да се разтопи напълно. Можете също така да нарежете сиренето на хапки и да го добавите към соса, докато го варите. Освен че сгъстява соса, той му придава и деликатен кремообразен вкус, който определено ще добави оригиналност към всяко ваше ястие.

Топеното сирене и маскарпонето са най-подходящи за този метод. Те имат приятен вкус и няма да „дърпат“ цялото внимание върху себе си, когато ядете ястие.

Друг чудесен начин да сгъстите соса е да използвате кафяв или бял ориз на прах. Дори една супена лъжица такова импровизирано оризово брашно е достатъчна. За да има приятна консистенция на соса, трябва да го смесите с малко количество сметана, преди да добавите тази съставка.

Ако ще правите сметанов сос, обикновеното масло е идеално за сгъстяването му. Трябва да добавите на малки порции до идеалната плътност.

Последно
Не пропускай