Без брашно: Лесни и вкусни начини за сгъстяване на сос

462
Как да сгъстим сос

Сосът се добавя към много ястия. Но понякога се оказва твърде рядък. Ето как да сгъстите соса без брашно, за да стане още по-вкусен.

Най-често, за да коригират консистенцията, готвачите автоматично добавят брашно. Но понякога този продукт просто не е под ръка или искате да опитате нещо ново.

Как да сгъстим сос?

Ако приготвяте сос и той е станал рядък, можете да го сгъстите със сирене. Просто натрошете малко от този продукт вътре и разбъркайте добре. По-добре е да добавите сиренето, когато сосът е още горещ, за да се разтопи напълно. Можете също така да нарежете сиренето на хапки и да го добавите към соса, докато го варите. Освен че сгъстява соса, той му придава и деликатен кремообразен вкус, който определено ще добави оригиналност към всяко ваше ястие.

Топеното сирене и маскарпонето са най-подходящи за този метод. Те имат приятен вкус и няма да „дърпат“ цялото внимание върху себе си, когато ядете ястие.

Друг чудесен начин да сгъстите соса е да използвате кафяв или бял ориз на прах. Дори една супена лъжица такова импровизирано оризово брашно е достатъчна. За да има приятна консистенция на соса, трябва да го смесите с малко количество сметана, преди да добавите тази съставка.

Ако ще правите сметанов сос, обикновеното масло е идеално за сгъстяването му. Трябва да добавите на малки порции до идеалната плътност.