Аранжировка на дома в Нюйоркски стил

Ню Йорк е град, който от години е вдъхновение както за художници, така и за интериорни дизайнери. Поради разнообразието на обитателите, интериорът на Ню Йорк е уникален и универсален. Техният еклектизъм означава, че всеки може да намери нещо за себе си в тях. Решавайки да го използвате, можете да се вдъхновите от луксозни интериори направо от Upper East Side или да изберете малко по-малки и по-уютни аранжировки в стила на таванските помещения в Бруклин.

Интериорът на Ню Йорк се характеризира преди всичко с простор – стаите са изключително просторни, а също и перфектно осветени с естествена светлина. Това впечатление се засилва допълнително от използването на ярки цветове по стените, които оптически увеличават и озаряват интериора. Един от най-важните аспекти в интериора на Ню Йорк е т.нар фокусна точка, тоест централното и най-важно място в дадено помещение. Около него е изградена цялата аранжировка.

Всекидневна в нюйоркски стил

Дневна стил Ню Йорк
Дневна стил Ню Йорк

Холът в нюйоркски стил е просторен, изтънчен и елегантен. Най-добре е, когато се комбинира с кухнята и трапезарията, създавайки отворено пространство. Най-важното е, че в хола трябва да има хармония и симетрия. При подреждането на интериора е най-добре да спазвате принципа 70/20/10. Цветовата основа, т.е. 70%, трябва да бъде светли цветове – най-добре работят бялото и нюансите на бежовото. За да не е прекалено строго и хладно пространството, е добре да допълните интериора с по-интензивен цвят, който трябва да съставлява около 20% от общия брой. Останалите 10% са контрастен акцент. Най-често се появява в интериора под формата на аксесоари.

Фокусната точка в хола в Ню Йорк е предимно удобен и уютен диван с два фотьойла. Мебелите за свободното време трябва да имат проста и неусложнена форма, която ще даде възможност за симетрия и хармония в интериора. Също така е добре да поставите масичка за кафе в центъра, например изцяло изработена от стъкло, което ще придаде бляскав стил.

Спалня в нюйоркски стил

Спалня стил Ню Йорк Центърът и акцентът на спалнята в нюйоркски стил е леглото. За да подчертае най-добре атмосферата вътре, тя трябва да е голяма, удобна и да има декоративна табла – ще бъде идеална за широка, тапицирана и ватирана табла. До него в спалнята в Ню Йорк трябва да има нощни шкафчета в класическа форма, както и нощни лампи, които ще отговарят за уникална атмосфера. За да направите спалнята по-уютна, струва си да я обогатите с дълги завеси от мек материал, както и с дебел килим.

Спалнята в стил Ню Йорк също има уникални аксесоари. Огледалата и стъклата оптически увеличават и озаряват пространството, както и внасят елегантност и шик в интериора. Уникалният характер може да бъде подчертан от стилни стенни декорации под формата на картини и постери, както и дълги завеси. Изключително важни са и меките декоративни възглавници и елегантното спално бельо.

Спалня стил Ню Йорк
Спалня стил Ню Йорк

Кухня в стил Ню Йорк

Кухнята в стил Ню Йорк е стая, която съчетава традиция с модерност. Не могат да бъдат пропуснати класически и дървени мебели със семпла форма, която се характеризира с нежни орнаменти под формата на жлебове или рамки. В кухня, вдъхновена от интериора на Ню Йорк, трябва да има благородни материали, например под формата на мраморни или гранитни плотове. Класическите кухненски мебели са осеяни с великолепни домакински уреди, както и аксесоари, изработени от материали, отразяващи светлината. Висококачественото дърво, внася хармония и баланс в интериора. Един от най-важните елементи в нюйоркската кухня е осветлението. Стъклени топки или метални полилеи, характерни за този стил, ще бъдат перфектни.

Кухня Ню Йорк
Кухня Ню Йорк

Присъщ елемент на нюйоркската кухня е великолепният кухненски остров. Той трябва да бъде фокусна точка в интериора и да привлича вниманието. В идеалния случай той трябва да е голям и ефективен. Може да бъде както допълнително работно пространство, така и трапезария. В последния случай си струва да се погрижите за подходящи столове или бар столове, които ще бъдат съгласувано цяло с останалата част от подредбата.

Знаете ли, че …

В интериора на Ню Йорк можете да намерите много елементи, характерни за други стилове на подреждане. Поради мултикултурния характер на Ню Йорк, арт деко, винтидж или еко декорации често могат да бъдат намерени в стаите. Нюйоркският стил, въпреки строгите правила относно начина на подреждане на пространството, дава много свобода и ви позволява да създадете интериор, който да отговаря идеално на нуждите на членовете на домакинството, както и да отразява техния характер, начин на живот и интереси.

Баня в нюйоркски стил

Банята в стил Ню Йорк е функционална, елегантна и удобна. Уникалната атмосфера е изградена предимно от благородни материали и декоративна стенна мазилка. В стаята не може да липсват симетрични мебелни композиции, голям брой огледала и ефективно осветление. В банята в Ню Йорк можете да намерите предимно стъкло, метал, никел и мрамор. Ключовият елемент на проекта, т.е. фокусната точка, може да бъде например свободно стояща вана или декоративна душ кабина.Голяма баня

Банята в нюйоркски стил е стая, която е изпипана до най-малкия детайл. Тя трябва да бъде съгласуван елемент от целия апартамент, така че е най-добре да използвате материали и концепции в интериора, които вече са се появили в подредбата на други стаи. Банята в Ню Йорк изглежда най-добре в светъл вариант. Тя не трябва да е препълнена и без много лъскави материали, които са отговорни за елегантната атмосфера. Шикът и луксът могат да бъдат подчертани от благородни покрития, докато дървото ще осигури уютна атмосфера.

Модерен нюйоркски стил

Всекидневна стил Ню Йорк Нюйоркският стил изглежда страхотно както в големи, така и в малки пространства. Красотата му обаче се вижда най-добре в просторни и добре осветени стаи. Това обаче не означава, че ако имате малък апартамент, трябва напълно да се откажете от това решение. При подреждането на малък интериор в нюйоркски стил е добре да използвате само ярки цветове, а също и да се погрижите за елементи, които визуално ще увеличат пространството. Следователно декоративни мазилки, фототапети, както и огледала и лъскави повърхности ще бъдат перфектни. Интериорът на Ню Йорк също трябва да бъде перфектно осветен. В допълнение към естествената светлина си струва да се погрижите и за изкуствената. За да поддържате баланс и симетрия, подходящи в „стил Ню Йорк“, си струва да окачите лампите по двойки. Изящни полилеи, стенни лампи и подово осветление, окачени от тавана, ще бъдат перфектни. Техният външен вид трябва да привлича вниманието и да подчертава отделни елементи от интериора.

Интериорът в нюйоркски стил е комбинация от елегантност, лукс и финес. Любителите на просторни и светли стаи, които омайват с великолепието си, ще бъдат идеални за тях. Вездесъщата хармония и красота правят аранжиментите в стил Ню Йорк вечни и универсални.

Последно
Не пропускай