Ако вината не е ваша и дори да е: Няколко лесни стъпки за помирение след кавга

Всяка жена има връзка с човек, който неизменно цени. С такъв човек можете да прекарате интересно време, да се консултирате, да споделите своите емоции и преживявания. По една или друга причина обаче, такова приятелство може да се пропука. Как можете бързо да се помирите с най-добрия си приятел след сериозна кавга. Какво да направите, ако самият той е виновник за кавгата?

В такъв случай ще трябва да загърбите за малко собствената си гордост, да се извините искрено и да поговорите с приятеля си за цялата конфликтна ситуация. Ако наистина грешите, трябва да признаете вината си непременно. Често може да е трудно да се откажете от гордостта и да признаете пред себе си и пред приятеля си, че сте сгрешили. Това обаче често е предпоставката за помирение с любим човек. Ако кавгата не е била твърде сериозна, можете да подарите на приятелката си малък сувенир, да я поканите на среща, да се разходите и да се извините за кавгата по време на тази разходка. Не забравяйте, че не трябва да задържате гнева на любимия човек, колкото по-скоро сключите мир, толкова по-скоро ще започнете да общувате и да се радвате на приятелството си. Понякога е достатъчно просто да пишете на приятеля си в социалните мрежи и да поискате среща, на която да изясните недоразуменията.

Как да се помирим, ако другият е виновен

В такъв случай не трябва да обвинявате приятелката си за това, което е направила, като постоянно й напомняте за случилото се. Такива упреци и обвинения само ще влошат ситуацията, отчуждавайки ви един от друг. Ако наистина искате да се помирите, можете дори да направите първата стъпка, като покажете на приятелката си колко държите на нея. Независимо кой е виновен за кавгата, трябва да поискате прошка, това ще направи конфликта решен и в бъдеще подобни проблеми вече няма да възникват. Ако покажете гордостта си, очаквайки, че приятеля ви трябва да се извини за нещо, тогава в такъв случай наистина можете да загубите любимия човек.

 

Когато сте в кавга с добър приятел, не трябва да забравяте за личните му празници

Това ще ви позволи да му напомните, че вашите отношения са важни за вас. Няма нужда да клюкарствате зад гърба, опитайте се да потърсите съюзници в общи познати, като по този начин само ще „нажежите“ съществуващия конфликт и кавга. Не забравяйте, че проблемите трябва да се решават от двама души – вие и вашата приятелка, но не и непознати. Няма нужда да мислите, че с течение на времето проблемът ще бъде решен от само себе си. Често такива емоционални травми се лекуват в продължение на много години и без да се направи първата стъпка към помирението, ще бъде невъзможно проблемите да бъдат решени. Няма нужда да отлагате за по-късно решението на проблема. Колкото по-скоро се разреши съществуващата кавга, толкова по-лесно е да започнете да общувате и да създавате приятни спомени отново. Докато при дълга пауза в комуникацията в бъдеще е изключително трудно да я започнете отново. Затова трябва да се опитате възможно най-бързо да подновите разговорите с приятел и да разрешите конфликтната ситуация.

Последно
Не пропускай