Ако искате да отслабнете: Кои са най-полезните храни

Живеем в свят на хранителен култ, където вкусните и ароматни торти са символ на луксозен живот, а чаша вино след работа се възприема като заслужена награда. Работим и се разхождаме близо до стотици заведения за бързо хранене, предлагащи ни да се насладим по всяко време и с всичко.

Ако се чувствате гладни, трябва да се вслушате в тялото си и да разберете дали усещането за глад е на физическо или психическо ниво. За намаляване втория тип е препоръчително да пиете ментов чай ​​или зелен чай с мента. Можете да вдишвате и портокалово етерично масло, което помага за притъпяване на чувството на глад.

Ако искате да се храните и да отслабвате, помислете за храни с т. нар. „отрицателни калории“. Тялото ще изразходва повече калории, за да усвои тези храни, отколкото реално ще получи от тях.

Нека да видим кои са най-полезните храни, ако искаме да отслабнем.

Плодове

1,5 кг пресни плодове (каквито и да е, само не банани) разделяме на 5-6 приема и ядем. Не по график, а когато сме гладни.

Кефир

Той лесно се понася и нормализира работата на червата. През деня можете да пиете 1,5 литра кефир.

Ябълка

За един ден можете да изядете 1,5 кг сурови или печени неподсладени ябълки.

Краставица

Отново разделяме 1,5 кг краставици на 5 приема. Можете да овкусите краставиците с билки.

Постно месо

През деня можете да ядете постно месо и рибни продукти, растителни протеини (например боб). За протеинови храни можете да добавите малко пресни зеленчуци за разнообразие – домати, краставици, зеленчуци и малко сол. Приемайте на всеки 4-5 часа.

Ориз

150 г неполиран ориз без сол и разделете на 3 порции. Оризът може да се посоли леко или да се добави щипка канела. През деня може да изядете още една ябълка, пипер, моркови.

Сирене и яйце

За закуска чаша черно кафе със или без захар, 100 г сирене. За обяд: чаша със или без захар, две яйца. За вечеря чай, 200 г сирене.

Мляко

6 пъти на ден, на всеки 2 часа, пийте 100 мл мляко. Вечер се пие 200 г плодов сок със захар.

Последно
Не пропускай