9-те най-добри естествени афродизиака, които ще ви помогнат да създадете атмосфера на любов

Естествените афродизиаци са съществена част от романтичните вечери за двама. Достатъчно е да добавите ягоди, ананас, скариди, стриди или джинджифил към любимите си ястия, за да се убедите в техните стимулиращи свойства.

Името „афродизиак“ идва от името на митологичната Афродита – богинята на любовта, родена от морската пяна. Естествените афродизиаци действат основно за подобряване на настроението. Някои стимулират секрецията на тестостерон, който е отговорен за сексуалното желание. Други оказват положителен ефект върху нервната и сърдечно-съдовата система, което от своя страна влияе върху чувствителността на ерогенните зони. Има и такива, които стимулират кръвообращението и затоплят.

Ягода

Хапването на ягоди е истинско удоволствие. Те са естествен афродизиак и отличен източник на витамин С и цинк.

Шоколад

Яденето на шоколад отделя хормона на щастието, което значително подобрява настроението и повишава желанието за интимност. За предпочитане е да се приема под формата на горещ шоколад за пиене или малко топящо се в устата блокче.

Скариди

Скаридите са истинска инжекция от селен и цинк, които са пряко отговорни за мъжката плодовитост и жизненост. Пригответе ги в лек вариант, например задушете в тиган с вино, чесън и магданоз или ги добавете към спагетите.

Джинджифил

Джинджифилът е естествен афродизиак, който заема специално място в аптечката на годеницата на Луи XV, която редовно му сервирала омлети с джинджифил. Защо? Джинджифилът интензивно загрява кръвта и стимулира кръвообращението, като по този начин подобрява кръвоснабдяването на ерогенните зони. Етеричните масла от джинджифил имат стимулиращи свойства и удължават специалните моменти за двама. Джинджифил може да се добавя към затоплящи чайове, индийски и азиатски ястия, сладкиши и бисквитки.

Червено вино

Подобрява кръвообращението, затопля, стимулира и отпуска. Важно е да не се прекалява с количеството му, защото ефектът ще е обратен. Една-две чаши червена напитка са достатъчни, за да възбудят любовната атмосфера.

Аспержи

Аспержите са един от малкото естествени афродизиаци за жени. Хистаминът, съдържащ се в аспержите, подобрява кръвообращението, включително в ерогенните зони. От своя страна богатството на фитоестрогени в аспержите повишава сексуалното желание. Варени аспержи са чудесен избор за лека закуска.

Индийско орехче

Свойствата на индийското орехче като естествен афродизиак са известни още от Средновековието. Смятано е за подправка на влюбените. Важно е да не прекалявате с количеството – достатъчна е само една щипка. Индийското орехче се използва широко в кухнята. Добавя се както към месни ястия или към меденките.

Ананас

Ананасът също е естествен афродизиак, но ефектът му не е толкова очевиден. Този плод е сочна витаминна бомба, която повишава жизнеността на организма. Плодовете са също толкова добри за десерти и шоколадово фондю, колкото и ягодите. Той е сладък и със сигурност ще бъде идеалният десерт за романтична вечеря.

Цвекло

В незабележимото цвекло има съставка, която силно ще събуди атмосферата на любов – бор. Именно той влияе върху производството на мъжки хормони, отговорни за сексуалното желание и либидото.

Последно
Не пропускай