9 признака, че колежката ви е истинска приятелка

Повече от ясно е, че на работа сте за да работите, а не да се харесвате или да се обичате с колегите. Но след като прекарвате повече време на работа, отколкото вкъщи няма как да не се сприятелите с някой от колегите. Следните 9 признака ще покажат дали колежката ви е истинска приятелка.

1. Имате еднакъв вкус

Първият признак, който показва, че вашата колежка ви е истинска приятелка е еднаквият вкус. Става въпрос за начина на обличане, хранене, музика, филми и други подобни ежедневни дейности. Съвсем нормално е понякога мненията да не ви съвпадат, но като цяло имате еднакъв вкус и подход при вземане на решения.

2. Често организирате следработни срещи

Работата си е работа, а истинското приятелство се нуждае от допълнителни срещи. Така че, каквото става на работа остава там и вие излизате заедно на кафе, шопинг и партита, за да се забавлявате.

3. Тя първа ви казва, когато нещо сте сгрешили

Тя не чака шефа да ви извика в офиса за грешката. Ако забележи грешка, няма да премълчи. Колкото и да ви е неприятно, тя е човека, който пръв ще ви каже за грешката и няма да позволи да се изложите.

4. Не се ръководи от мнението на другите

В ситуация когато всички говорят за колегата, който до вчера беше най-добър служител, а днес е свален от поста, тя не коментира. Не се ръководи от мнението на другите. Клюките не са в нейн стил. Ако не си я представяте днес да обядва с една групичка колеги, а утре говори зад гърба им, значи това е вашата истинска приятелка.

5. Понякога спорите

Вие не се притеснявате да й кажете, че не сте съгласни с нея, защото знаете, че тя няма да ви се разсърди. Да спорите с такъв човек е полезно, защото винаги успявате да постигнете консенсус. А това потвърждава максимата, че от спорът се ражда истината.

6. Може да й се обадите по всяко време на денонощието

Дори и посред нощ да й се обадите, че имате проблем в работата, тя ще направи всичко възможно за да ви помогне. А да не говорим за това, че вие двете сте от колегите, които първи идват на работа и последни си тръгват. Тук трябва да изясним нещо важно. Освен това че харесва вас, за да ви помага трябва да й харесва работата, иначе няма смисъл да го прави. Ако имате такава колежка, значи сте намерили опора в живота.

7. Винаги е на ваша страна

Тя винаги намира начин да се намеси в спор с друг колега и да докаже, че сте прави.  Истинската приятелка е винаги на ваша страна, защото ви вярва. Наистина е трудно да повярва на вашите идеи, когато всички мислят за грешни.

8. Вие с нея сте любимките на шефовете

Всички знаят, че вие двете сте любими на шефовете. Нали се сещате, че коректно отношение ( от двете страни) е допринесло да станете любимите колеги? Дори когато вие сте любимите колежки в кавички на останалите колеги, със сигурност сте крачка пред другите. Трябва да се радвате, че се откроявате от послушните служители.

9. Оставате приятелки след повишението

Рано или късно вашите пътища се разделят. Настъпва моментът, когато една от двете е повишена. Ако приятелските отношения не се развалят след това, значи вашата колежка  е истинска приятелка. А такива истински приятелства са рядко срещани явления.

Последно
Не пропускай