9 причини да спите голи

Много хора спят голи и това не е нищо ново. Но нека видим експертното мнение дали това е добро решение и защо.

Колкото по-хладно, толкова по-добър сън

Носенето на пижама и дебело одеяло може да навреди на съня. Телесната ви температура трябва да се понижи малко, за да можете да спите при оптимални условия. Защото липсата на прохлада е нездравословна и води до неприятно събуждане сутрин.

По-млади всяка сутрин

Да, ако спите голи, то процесът на стареене ще бъде много по-бавен. Докато спим, ние отделяме хормона на растежа (естествено вещество против стареене), а когато сънят е нарушен от високи температури, произвеждаме по-малко от него и стареем по-бързо.

Нивата на стрес ще намалеят

Спането без дрехи е по-удобно за тялото. Тъй като спим добре, нивата на хормона на стреса кортизол намаляват.

Повишаване на увереността

Когато сме голи, усещаме тялото си по-добре. Това е секси и вдъхновяващо, което от своя страна повишава самочувствието.

Подобряване на взаимоотношенията

Спането голи един до друг повишава нивата на окситоцин. Този хормон се нарича хормон на любовта. Увеличаването му помага за укрепване на връзката между партньорите, тоест помага им да се обичат по-силно.

По-малко пране

По-малко разходи за пране и бельо. Удобно и просто.

Здравето на мъжете е по-силно

Една нощ без бельо и пижами ви позволява да поддържате мъжката плодовитост.

Подобряване на метаболизма

Спането в по-хладна среда позволява на тялото ни да произвежда здравословни мазнини, които ускоряват метаболизма. Авторът на изследването Франческо С. Сели, доктор по медицина, съобщава, че неговите субекти, които спят в хладна стая, произвеждат повече кафява мазнина, здравословна мазнина, която се натрупва на гърба на врата и изгаря калории, за да генерира топлина. Спането без пижама има същия ефект.

Укрепване на имунната система

Непрекъснатият сън без дрехи също е чудесен начин за укрепване на имунната система. Възстановяваме се по-бързо по време на сън и съхраняваме достатъчно енергия, за да поддържаме функцията на антителата.

Ще сте по-малко гладни, когато се събудите .

Високите нива на кортизол повишават апетита. Тъй като голият сън понижава нивата на кортизол, е по-малко вероятно да имате нужда от среднощна закуска или допълнителен десерт.

Повече интимност

Със сигурност вашият партньор наистина ще хареса външния вид на голото ви тяло и едва ли ще устои на изкушението. Висок окситоцин, нисък кортизол, голо тяло, легло – идеалните условия!

Последно
Не пропускай