8 неща, които всяка дама трябва да има в колата си

Всяка дама трябва да има определен набор от полезни неща в своята кола, ако не иска да остане неприятно изненадана от множеството непредвидени обстоятелства, които могат да изникнат по време на път.

Разбира се, не става дума за стандартните задължителни неща като аптечка, пожарогасител, въже, предупредителен триъгълник, фенерче, помпа, крик и ключ кръст. Става дума за типично женски аксесоари, които могат да ни спасят от големи бели. Затова, нека разгледаме топ 8 на най-полезните дамски аксесоари за автомобил и да ги добавим по най-бързия начин в колата.

Чифт удобни обувки

Да, вероятно всяка от вас разполага с множество красиви обувки, които едва ли обаче могат да се нарекат удобни.

За да шофирате безопасно, най-добре си пригответе един удобен чифт обувки за шофиране, който бързо можете да обуете, когато решите да карате.

Стойка за телефон или таблет

Стойка за таблет
Универсална стойка за таблет (от тук)

Комуникациите са вече навсякъде, затова е несериозно да се заблуждаваме, че ще изключим мобилния когато шофираме. Това няма как да стане, защото в натовареното ежедневие постоянно работим и не можем да си позволим да пропускаме обаждания. За да си гарантирате безопасност по време на шофирането, снабдете се с удобна стойка за телефона или таблета.

Може също да използвате и хендсфри или блутут слушалка.

Храна и питейна вода

Те са също задължителен атрибут за всяка дамска кола. Здравословна закуска с ядки или сушени плодове, както и шише с вода са винаги добре дошли, когато неочаквано се забавите да закусите или обядвате, попаднали сте в задръстване или всеки друг подобен случай.

Нито закуската, нито водата ще заемат много място в колата, а могат да се окажат в голяма полза.

Органайзери за облегалката и куки за джобовете на седалката

органайзер за гърба на седалката Flexzon

С тези малки приспособления ще си осигурите ред и чистота в колата.

На куките ще провесите чантите с покупки, а органайзерите могат да поберат всички дребни неща, които иначе или ще натъпчете в жабката, или, още по-лошо, ще стоят разхвърляни върху седалките.

Салфетки и мокри кърпички

Задължителни атрибути, като се има предвид, че е много вероятно да си изцапате ръцете по време на път. Мокрите кърпички са многофункционални и ще ви помогнат да поддържате лесно изрядния вид на колата, а и ще ви спасят веднага, ако се изцапате неочаквано. Салфетките също не заемат място, но са винаги готови да подсушат каквото е необходимо.

Яке или дъждобран

Дори и през лятото времето може да претърпи неочаквана промяна и винаги е отлична идея да разполагате с топла дреха и дъждобран, ако случайно реши да ви залее порой. В такъв случай, наложи ли се да излезете от колата, по-добре да разполагате с тези две неща, ако не искате да търпите сериозни здравословни последствия, плюс изхабени нерви.

Работни ръкавици

Нищо не се знае, понякога на път се случват непредвидени неща, добре е да имате опция да защитите ръцете си от нечистотии и да запазите красивия вид на вашия маникюр. Чифт здрави ръкавици в колата са винаги една отлична идея.

Освежител за въздух

По време на шофиране в колата се появяват доста неприятни миризми, които могат да бъдат лесно прогонени, ако държите под ръка флакон освежител за въздух. Изберете аромата, който най-много харесвате и веднага ще усетите разликата.

Последно
Не пропускай