7 признака на психично болни хора

Много хора имат леки психологически разстройства, но те не са толкова опасни, колкото истинското психично заболяване. Ето 7 признака, които сигнализират, че трябва да си имате едно на ум.

Те никога не са виновни за нищо

Ако нещо се случи, човекът обвинява другите или някой конкретен за всичко. Такива шефове обвиняват за всичко своите подчинени, а останалите стоварват вината за грешките си върху своите близки. Ако забележите, че някой непрекъснато прехвърля отговорността на други, това е изключително обезпокоителен знак, който показва, че пред вас може да стои психопат. Но все пак не бързайте със заключенията, тъй като това може и да е проява на инфантилност.

Те са съвършени манипулатори

Ако постоянно се хващате на стръвта, като правите това, което не искате, тогава може да имате психически нездрав човек пред вас. Такива хора без угризения на съвестта манипулират абсолютно всички. Те са безмилостни, така че могат да ви контролират с помощта на всякакви средства – страх, вина или друго. Ако видят жертва, ще се опитат да се възползват от нейните слабости. Ако все се чувствате виновни пред някого или се страхувате да не сгрешите, това директно показва, че сте контролирани.

Те нямат емпатия

Те не обръщат внимание на факта, че се чувствате зле. За тях най-важното са те самите. Именно поради тази причина тяхната манипулация или други лоши дела никога не водят до разкаяние. Това обяснява факта, че те контролират всички и също обвиняват другите за всичко. Не им пука какво се случва с жертвите им.

Те са нарцистични

В истинския смисъл на думата те се обожават. Смятат се не само за еталон на красотата, но и за най-авторитетните, мъдри и опитни хора в екипа, група приятели, семейство. Тяхното самочувствие е до небесата.

Носят маски

С едни хора се държат по един начин, с други – по друг. Това са едни от най-добрите актьори и измамници. Те отлично се справят с ролята на жертва, преструвайки се на щастливи, тъжни, сериозни и т.н. Изборът на маска зависи от текущото състояние на нещата и личната изгода.

Често са аутсайдери

Въпреки факта, че могат да играят всяка роля, понякога не могат да сдържат истинските си емоции и тези емоции са напълно неадекватни. Например, когато някой е тъжен, се смеят. Когато някой е щастлив, са тъжни. Забелязвайте подобни странности. Като цяло най-странното в поведението им е, че често скучаят, тъй като се нуждаят редовно от ярки емоции, било то и отрицателни.

Имат изблици на гняв

Безпричинно, силно и ужасно досадно за всички наоколо. Не разбирате защо този човек изведнъж стана агресивен и негативен. Самите психопати не могат да обяснят това. Когато състоянието се нормализира, не се извиняват. Склонни са да се държат така, сякаш нищо не се е случило. Същото се случва и с други емоции, не само с гнева. Те са ту тъжни, ту весели и това състояние се появява внезапно, без причина.

Последно
Не пропускай