7 опасни фрази, които е забранено да се казват на свекървата

Да се ​​сприятелиш със свекърва си не е лесна задача. Ако майката на съпруга ви разваля брака ви, не използвайте тези фрази, които определено няма да решат проблема ви, съветват психолозите.

Нищо не разбираш

Никога не поставяйте под съмнение интелигентността на свекърва си. Вашият мъж също няма да бъде възхитен от подобни думи.

Вече не е като едно време

Това е пореден тънък намек за нейната глупост, както и факта, че е много стара. Никоя жена не иска да изглежда стара.

Аз решавам как да гледам децата си

С тази фраза й казвате, че не знае как правилно да отглежда децата. Трябва да използвате по-мек начин. Благодарете й за съветите, ако не натиска прекалено агресивно. Ако продължава да настоява й кажете, че ще потърсите помощта й, когато се сблъскате с някакъв по-труден проблем.

Вече не си главната жена в живота на сина си

Така може да провокирате много силен конфликт. Както и да се държи свекървата, по-добре не й казвайте такива неща. Дайте възможност да продължи да смята себе си за главната.

Добре, че децата приличат на мен

Това е много обидно, защото показва, че пренебрегвате съпруга си. Нито една майка не би се радвала да чуе това за сина си.

Не познаваш сина си

Опитите да се убеди майката, че не познава сина си, винаги ще бъдат неуспешни. С такава фраза само ще демонстрирате на свекърва си глупостта си. Тя определено познава сина си – може би по-зле от вас, но все пак…

Синът ти не пипва нищо вкъщи

Всякакви оплаквания от сина й, например „тъп е“, „мързелив е“, „не ми носи цветя“ и т.н. са безполезни. В очите на една майка синът й винаги ще бъде перфектен, така че никога няма да я убедите в противното. Няма да можете да постигнете уважение и симпатия по този начин, но ще загубите уважението й моментално.

Не забравяйте, че можете да намерите подход към всеки един човек. Най-важното тук е искреното ви желание.

Последно
Не пропускай