7 често срещани грешки, които жените правят, когато си мият лицето

Може ли нещо да бъде по-лесно от измиването на лицето? Но само така ни се струва. Правим това през целия си живот, без да подозираме, че можем да нанесем повече вреда, отколкото полза, ако не спазваме определени правила.

Например, неправилните действия могат да доведат до проблеми като сухота, дразнене и преждевременно отпускане на кожата, поява на бръчки. Сега ще обърнем внимание на тези грешки, които допускаме най-често. Проучете ги внимателно, ако искате кожата ви да остане млада и красива за дълго време.

Изберете правилния почистващ препарат за вашия тип кожа

Всеки продукт, който купувате, трябва да е подходящ за вашия тип кожа. За мазна кожа е по-добре да използвате разпенващи се продукти или такива, които са на гел, а за суха кожа – кремообразни продукти. Но без сапун, защото прекалено много изсушава кожата!

Уверете се, че ръцете ви са чисти

Това е много важен момент. Почистването на лицето с мръсни ръце няма абсолютно никакъв смисъл! Измийте ръцете си, преди да докосвате лицето си.

Перете кърпата си за лице често

Ако се подсушавате с кърпа, уверете се, че и тя е чиста. Или перете кърпата всеки ден, или използвайте нова всеки път. Ако са мръсни, кърпите за лице просто ще върнат всичко, което сте измили, отново върху кожата. По-добре е да потупвате нежно лицето си, за да попиете внимателно влагата, отколкото да го триете силно.

„Не!“ на топлата вода

Много дами обичат да се мият с гореща вода. Но това е една от най-големите грешки. Трябва да измиете лицето си с вода със стайна температура, така че то да остане овлажнено. Във всичко трябва да избирате златната среда. Това се отнася и за водата. Не много гореща, не твърде студена!

Не прекалявайте с ексфолирането

Когато почиствате кожата си агресивно, можете да повредите горните й слоеве. Трябва да избягвате твърде грубите частици в продуктите за пилинг, тъй като те могат да увредят кожата. В такива случаи тя става дехидратирана, суха и по-податлива на външната среда.

Изплакнете напълно почистващия препарат

Уверете се, че сте почистили добре лицето си, тъй като всеки остатък от продукт може да изсуши кожата ви.

Миене два пъти на ден без изключение

Трябва да миете лицето си два пъти на ден – сутрин, когато се събудите, за да отмиете всички бактерии и мазнини, натрупани през нощта и втория път вечер, преди лягане, за да премахнете грима и цялата мръсотия, натрупана през деня.

Последно
Не пропускай