6 неща, които не бива да променяте в себе си заради партньора

Искате ли да изградите хармонични, проспериращи отношения? Тогава потърсете някой, който ще ви приеме такъв, какъвто сте. Понякога категорично не сме доволни от някои качества в любимия човек. Но има два варианта – или да го приемеш такъв, какъвто е, или да го напуснеш.

Разбира се, някои неща могат и трябва да бъдат променени. Има обаче шест такива, които не бива да се компрометират при никакви обстоятелства. Кои са те?

Комуникация със семейството и приятелите

Ако партньорът наистина ви обича, той ще търси общ език с вашето обкръжение, а не ще се опитва да ограничава общуването ви с него. Когато човек ви принуди да избирате между семейство/приятели и взаимоотношения, това е сигнал, че сте се свързали с насилник.

Някои недостатъци

Със сигурност имате няколко лоши навика, които са с вас повече от година. Те са част от вашия акцент. Готови ли сте да промените на 180 градуса за партньора? Какво тогава ще остане от вас? Помислете преди да изпълните следващото изискване на любимия човек и стриктно контролирайте почти всяко свое действие.

Вашите ценности

Всеки човек има свои собствени. И е съвсем нормално, ако не съвпадат с партньора ви. Никой няма право да ви налага своите ценности и да ви лишава от вашето собствено мнение и възгледи.

Цели в живота

И тук е желателно партньорите да имат еднакви, иначе няма да работи ръка за ръка в една посока. Но това изобщо не означава, че трябва да потискате собствените си желания в името на любимия човек. Не бива да се разделяте с мечтите си, за да зарадвате партньора си.

Качества, които ви правят специални

Ако много хора открият нещо прекрасно във вас, не се отказвайте от това, само защото на любимия ви човек не го харесва.

Вашите хобита

Може би партньорът ще ги сметне за глупави или за загуба на пари. Но това по никакъв начин не трябва да се отразява на вашето хоби. Носи ли ви удоволствие? Е, това е страхотно! Наличието на хобита за всеки партньор е само от полза за връзката. А опитите да ги ограничите – типично психологическо насилие.

В една връзка всеки може да остане себе си и в същото време да съжителства хармонично с партньора си.

Последно
Не пропускай