6 фрази, които могат незабавно да потушат всеки конфликт

На всеки от нас се случват конфликти и кавги. За щастие има магически фрази, които лесно могат да отменят всяка агресия и да върнат разговора в нормален ход.

Борбата винаги е правилното нещо. Това се отнася не само за любовта, но и за приятелството и бизнес отношенията. Няма нищо лошо в конфликтите, защото хората не могат да четат мислите на другите и не могат всички да мислят еднакво. Единственото важно нещо е как вие самите се отнасяте към конкретна проблемна ситуация, как се държите и какво казвате. Запомнете запазващите фрази, те ще ви помогнат да угасите всеки конфликт.

„Хайде да си починем“

Ако назрява конфликт или вече е започнал, в резултат на което сте започнали да се обиждате с любимия човек, колега или приятел, тогава просто кажете: „Нека си починем малко“, „Нека се успокоим и да продължим да по-късно.“ Това ще помогне, защото през периода на почивка ще можете да анализирате ситуацията разумно и да обмислите нещата.

„Нека помислим заедно как да решим проблема“

Това е много мощна фраза, ако вашият спор или конфликт е свързан с проблем, който трябва да бъде спешно разрешен. Често хората започват неконтролируемо да спорят не за това кое е най-доброто за всички, а за това кой е по-умен. Ако аргументът не помогне за решаването на проблема, значи спорите за грешното нещо.

„Разбирам те много добре“

„Разбирам защо си толкова разстроен“, „Знам, че си наранен“ и всички други фрази, които намекват за твоето разбиране, са чудесен начин да започнеш труден разговор или да успокоиш ядосан човек. Така давате да се разбере, че чувате човека и разбирате причината за неговата негативност.

„Преди винаги сме си решавали проблемите и сега ще ги решим“

Покажете на ядосан приятел, роднина, колега или друг човек, че е имало и по-лоши ситуации преди, но все пак сте намерили изход. Това наистина ще помогне да спрете да се нервите и да намалите степента на комуникация.

„Наистина ли си прав“

Когато се съгласите с човек, той веднага разбира, че сте на негова страна. След тези думи вече можете да кажете с какво точно сте съгласни и с какво не. Вероятността да бъдете изслушани и разбрани ще е много по-висока.

„Кажи ми какво трябва да направя“

Това е мощна фраза, която показва на човек, че сте готови да направите компромис. Той веднага ще разбере, че ще решавате проблеми, а не насилвате негативна реакция. Желанието за компромис успокоява и потушава конфликтите.

Последно
Не пропускай