5 здравословни навика, които жените трябва да придобият преди Нова година

Преди Нова година е добре да подредим всичките си дела. Да довършим стари проекти, да подредим шкафовете, да се сдобрим с приятел, с когото не си говорим заради някакви глупости. Но не трябва да забравяме най-важното – себе си. В празничната атмосфера ни се иска да сме най-красивите. И сега е най-доброто време да се погрижим за това. Има достатъчно време до новогодишното парти.

Сега е чудесен момент, въпреки всички предпразнични задължения, да си спомните за кожата си и да имате време да я пооправите. И това изобщо не е трудно, определено няма да отнеме много време и няма да изисква разходи.

За да извършите експресно обновяване на кожата, достатъчно е да следвате няколко прости препоръки:

Използвайте пластири

Започнете да използвате ежедневно специални почистващи пластири, които съдържат висок процент аминокиселини. Те помагат добре, ако кожата е груба, например от вятър и слана, или е станала матова. Можете да ги закупите във всеки магазин за козметика.

 

Почистете добре кожата си

Не забравяйте за класическото почистване – това е най-важният етап от ежедневната грижа. Използвайте мек почистващ гел сутрин и вечер. Гримът запушва порите, провокира появата на обриви и черни точки по лицето.

 

Не пренебрегвайте тоника

След като измиете лицето си, използвайте тоник, за да неутрализирате тежките метали в чешмяната вода. Така кожата ще стане по-тонизирана и сияйна. Друг плюс на тонизирането е, че порите са стегнати, а тоникът премахва онези остатъци от грим, мръсотия и прах, които почистващият препарат е „пропуснал“.

 

Сменете овлажнителя си с подхранващ

Сутрин овлажнителят може да „счупи“ малките кръвоносни съдове на студа, което ще доведе до зачервяване и травма на кожата. А през нощта овлажняването провокира подуване. Така че храненето на кожата през зимата е нашето спасение.

Допълнете ежедневната грижа със серум

Друга важна съставка е серумът. Но по някаква причина много хора забравят за това, вярвайки, че само кремът е достатъчен. Това е концентрат от активни съставки. За по-добро проникване се нанася върху почистена кожа.

Серумът трябва да се подбира според проблема на кожата: за мазна, с акне, с лифтинг ефект. И не забравяйте внимателно да прочетете инструкциите, производителят винаги пише дали може да се използва като основа за крем или самостоятелно.

 

В идеалния случай продуктите за грижа трябва да бъдат избрани от козметик. Но не всеки има такава възможност, така че е важно да знаете кои козметични продукти могат да се използват през зимата и кои е по-добре да премахнете поне до пролетта. В противен случай кожата ще стане суха, тънка, ще се появят бръчки.

Последно
Не пропускай